Szép győzelmet aratott a fiatal válogatott

  • 2019.02.08. 18:46
  • Fehérvárav19
A fehéroroszok háromszor is vezettek, a mieink azonban mindháromszor egyenlítettek, és egy remek harmadik harmaddal 5-3-as győzelmet arattak. A Fehérvár AV19 és a Fehérvári Titánok csapatát ezúttal Reisz Áron, Láday Tamás, Szita Donát, Mihály Ákos, Kiss Patrik, Szabó Bence, Imre Patrik és Kiss Roland képviselte. 

Jól kezdte Kiss Bencével a kapuban a magyar válogatott a mérkőzést, rövid tapogatózás után magához ragadta a kezdeményezést, jöttek is a lövések, a fehérorosz hálóőr azonban a helyén volt. Becze Tihamér csinált magának óriási helyzetet, megkerülte a kaput, a befejezés azonban nem sikerült. Nem sokkal később Szita lépett ki jó passzal, a kapus védett. A 8. percben némiképp váratlanul vezetést szerzett az ellenfél. Bulit vesztettünk a harmadunkban, a pakk Greckijtől Voronovhoz került, aki takarásból a kapu bal oldalába lőtt. Kellett egy kis idő, mire a magyar válogatott magához tért, de amint ez megtörtént, ismét veszélyes akciókat vezettünk. Az emberelőnyt is viszonylag agilisan játszották meg a mieink, a legnagyobb lehetőségnél azonban a támadónk elütött a korong fölött. Adódott még helyzet Mihály Ákos, Horváth Bálint és Odnoga előtt, gól azonban nem született, ahogy a túloldalon sem – azért a technikás és korongbiztos fehéroroszok is fel-felbukkantak Kiss Bence közelében. A végén még ki kellett védekezni egy hátrányt, sikerrel tették a fiúk.


A második játékrészben is hamar a magyar csapatnál volt a dominancia, ami előbb egy emberfórt kamatozott, majd megjött az egyenlítő gól is. Odnoga Mátyás passzolt öt a négy elleni játékban Terbócshoz, akinek az első lövését még védte Borodulja, ám az ismétléssel szemben tehetetlen volt, 1-1 a 23. percben. A folytatásban többször is közel jártunk a fordításhoz, nem jött össze, viszont a fehéroroszok visszavették a vezetést. Épp lejárt Imre Patrik kiállítása, amikor Greckij hatalmas gólt ragasztott a felsőbe, 1-2. Erre viszonylag hamar érkezett a magyar válasz, korongszerzés után Mihály Beczéhez játszott, aki azonmód kilőtte a kapu bal oldalát, 2-2 a 35. percben. Ezután a fehéroroszok fegyelmezetlenségükkel tűntek ki, így gyakorolhattuk a fórjátékot, újabb gólt azonban a második szünetig nem sikerült elérnünk.

Nem úgy a harmadik felvonásban, igaz, ekkor is a fehéroroszok találtak be előbb, ismét Greckij révén, aki távoli lövéssel talált utat Kiss Bence kapujába emberelőnyben. Ezt követően végképp átvettük az irányítást. Kiss Patrik lódult meg szép cselekkel, de egyrészt kisodródott, másrészt bántották, gól nem lett ebből, fór igen. Ő maga büntetett, szépen verte be Mihály Ákos keresztpasszát, 3-3. A bedobás után másodpercekkel belőhette volna a következőt, ám ez a helyzet még kimaradt. Újabb előnyt kaptunk, másodpercekkel később Beczét is leküldték. Négy a négy ellen nem született gól, a csapatok kiegészülése után közvetlenül igen, a fehérorosz védő eladta a korongot, az érkező Németh Attila lecsapott rá, 4-3 ide. Ha egyszer egy üzlet beindul: három perc sem telt el, amikor az előre osonó Láday kapott pakkot Reisztől, előtte, megpattant, behullott, 5-3. A fehéroroszok próbáltak nyomni az egyenlítésért, de az erejük egykettőre elfogyott, utána ismét a magyarok álltak közel a hatodikhoz. Az ellenfél egy kiállítással eljátszotta a lehetőséget, hogy kapusehozatallal próbálkozzon, az utolsó két percben öt a négy ellen támadhattunk. Bement az bizonyos hatodik is, ám a játékvezetők a lövés pillanatában szabálytalanságot fújtak, így 5-3-ra nyert Magyarország.

A sorok:

Kiss B. –  Kiss R., Szaller – Vokla, Láday – Jászai, Fejes – Szabó, Imre; Becze, Reisz, Mihály – Németh, Benk, Szita – Odnoga, Horváth, Terbócs – Kiss P., Pavuk, Vincze.

A program

Február 7., 19:30 Magyarország-Szlovénia 1-4

Február 8., 16:00 Magyarország-Fehéroroszország 5-3

Február 9., 16:00 Magyarország-Olaszország

Forrás: Magyar Jégkorong Szövetség