Szabó Krisztián elhagyja Székesfehérvárt

  • 2020.05.07. 16:00
  • Fehérvárav19
Szabó Krisztián tíz év Székesfehérvári szereplés után elhagyja a koronázóvárost, a Gyergyói HK együttesében folytatja pályafutását.

Szabó Krisztián 2010-ben érkezett Székesfehérvárra, az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiára. Az ifjúsági és juniorévek után a most 24 éves támadó a 2015/2016-os szezonban mutatkozott be a felnőttek között. Az elmúlt öt évben 161 EBEL-találkozón lépett jégre és több alkalommal is behívót kapott a magyar válogatott bő keretébe.

"Nagyon szép tíz évet töltöttem Székesfehérváron. Amikor 2010-ben ide érkeztem az Akadémiára Erdélyből, még nem tudtam, mi vár rám. Rengeteg szép emléket, barátokat szereztem itt, a város otthonommá vált és sikerekből sem volt hiány. Itt váltam felnőtté, ide köt szinte minden. Szurkolóink minden mérkőzésen a maximumot hozták és remélem, hogy a jövőben is hasonló módon lesznek majd ott a csapat mellett. Ugyanakkor ennyi idő után éreztem, hogy új kihívásokat kell keresnem és meg kell mutatnom, még több van bennem. Hálás vagyok Székesfehérvárnak és a klubnak, hogy itt fejlődhettem, de eljött a búcsú ideje. Gyergyószentmiklóson, úgy érzem, minden lehetőséget megkapok majd, hogy bizonyítsak" - búcsúzott a támadó. 

Klubunk nevében köszönjük Szabó Krisztiánnak klubunkért tett erőfeszítéseit, további pályafutásához sok sikert kívánunk!