Szabó Dániel: „Igyekszem meghálálni a bizalmat”

  • 2021.05.19. 13:51
  • Fehérvárav19

A Hydro Fehérvár AV19 25 éves, magyar válogatott hátvédje két évvel hosszabbította meg szerződését.

„Amikor a menedzsment megkeresett, hogy szeretnék, ha hosszabbítanék, természetesen nagyon örültem, mert egész életemben Fehérváron játszottam” – kezdte szerződéshosszabbítását követően Szabó Dániel. „Az elmúlt évek során sikerült bebizonyítanom, hogy van helyem a csapatban és örülök neki, hogy újabb két évig a szülővárosomban játszhatok, igyekszem meghálálni a bizalmat!” – mondta a hátvéd, aki 2013-ban mutatkozott be a felnőttek között, hétéves profi pályafutása során pedig 223 mérkőzésen lépett jégre a Hydro Fehérvár AV19 csapatában, 57 pontot szerezve.

Szabó Dániel húszéves koráig a támadósort erősítette, Tyler Dietrich javaslatára az akkori magyar bajnokságban szerepelve került a hátsó alakzatba. „Szerencsére évről évre magabiztosabbnak érzem magam, ez valószínű azért is van, mert már évek óta hátvédként szereplek. A legtöbbet a helyezkedésben fejlődtem, de mivel csak húszéves korom óta vagyok hátvéd, sok volt a lemaradásom a többiekhez képest. Úgy érzem, ezt mára már sikerült behoznom, sőt, egyes helyzetekben talán előnyt is hoz az, hogy csatárként is játszottam” – tette hozzá Szabó. „Dani székesfehérvári születésű, jobbkezes hátvéd. A magyar játékosok között, hátvédposzton kevés hozzá hasonló paraméterekkel rendelkező hokis van, így örülünk, hogy úgy döntött, marad a szülővárosában” – indokolta a hosszabbítást Szélig Viktor, a klub general managere.

Terveivel kapcsolatban a hátvéd elmondta, minden feltétel adott a csapat előtt egy jó szezonra: „A következő években is szeretnék bejutni a rájátszásba az együttessel, ez, úgy gondolom, nehezebb lesz, hiszen jó csapatokkal bővül a liga. Nem lesz egyszerű a feladat, de a nyári felkészülés során igyekszem fejleszteni azokat a dolgokat, amikben nem érzem magam elég erősnek. Mindent megteszek, hogy augusztusban a legjobb formában lépjek jégre!”

A Hydro Fehérvár AV19 szerződéssel rendelkező játékosai a 2021/2022-es szezonra:

Kapus:

Kornakker Dániel, Rasmus Tirronen

Hátvédek:

Szabó Bence, Paul Geiger, Tim Campbell, Horváth Milán (2022/2023), Stipsicz Bence (1+1 2022/2023), Szabó Dániel (2022/2023)

Támadók:

Bartalis István (2023/2024), Hári János (2024/2025), Toni Kähkönen, Alexander Petan, Anze Kuralt, Mihály Ákos, Terbócs István (2022/2023), Andrew Sarauer, Terbócs István

A Hydro Fehérvár AV19 szakmai stábja a 2021/2022-es szezonban:

Vezetőedző: 

Kevin Constantine

Másodedző:

Kiss Dávid

Kapusedző:

Arttu Lipsanen