Sofron István: "Mindenki örül a másik sikerének"

  • 2019.02.09. 10:00
  • Fehérvárav19
Csapatunk támadója az alapszakasz értékelése mellett kitért az öltözői hangulatra, valamint a felsőházi esélyekre is.

Hogyan értékelné az alapszakaszt?
Így visszanézve, jól sikerült az alapszakasz, hiszen elértük a célunkat és bejutottunk a hat közé. Négy éve jártunk utoljára a playoffan, de ez az idei is nagyon szép teljesítmény. Persze voltak hullámvölgyek, sokszor bajlódtunk sérültekkel, de a csapat megmutatta a tartását főleg az elmúlt két hónapban, hiszen az alsóházi pozícióból sikerült felküzdeni magunkat a biztos rájátszást érő helyre. Az elmúlt mérkőzéseken három sorral játszottuk, talán ez is hozzájárul ahhoz, hogy mindenki sok jégidőt kapott, aki játszott és így minden meccsre fel tudtunk pörögni.


Az utolsó tíz fordulóban a Fehérvár AV19 volt a legeredményesebb csapat a ligában. Mit gondol, mi az oka ennek a sikernek?
Ahogy említettem, három bevethető sorunk volt, így mindenki több jégidőt kapott, közte én is, így sokkal jobban fel tudtuk venni a mérkőzések ritmusát. Voltak emellett kiemelkedő egyéni teljesítmények is, de összességében, mint csapat tudtunk együttműködni és mindenki szinte száz százalékban a saját legjobbját tudta nyújtani.  


Mik a várakozásai a középszakasszal kapcsolatban?
Szerintem itt már nincs tét rajtunk, mert azt bebizonyítottuk, hogy minden csapat ellen tudunk nyerni a ligában. Ha előrébb tudunk jönni, az már ajándék. Persze mindenképpen azon leszünk, hogy minél előkelőbb helyen végezzük és erre minden esély meg is van abban a tekintetben, ha azt nézzük, ahogy az elmúlt hónapokban játszottunk.


Milyen a csapat és hogy érzi magát ebben a közegben?
Kifejezetten jó a csapategység, mindenki a másikért küzdött, hajtott, és azt kell mondjam, rég volt ilyen jó a csapat. Ez meg is mutatkozik a játékban, én is úgy látom, hogy nagyon jól érzem magam a csapatban, jó a hangulat az öltözőben. Mindenki örül a másik sikerének és együtt örülünk a saját sikerünknek is. Most mindenki elhitte azt, hogy akárki ellen felül tudunk kerekedni és be is jutottunk a legjbb hatba, amit a szezon első felében nem is gondoltunk volna. Ez adhat arra erőt, hogy a playoffban bárki ellen fel tudjuk venni a versenyt és akár a döntőbe jutásra is ugyanannyi esélyünk van, mint az előttünk álló csapatoknak.

Mit üzen a szurkolóknak?
Az elmúlt pár meccsen ugyanaz a hangulat fogadott minket, mint négy-öt évvel ezelőtt, amikor már szinte nem is lehetett jegyet kapni a mérkőzésekre. Most ugyanakkorát robbant a csarnok, mint amit korábban megszoktunk. Nagyon jó volt megélni ezt a pályán, hogy amikor felnéztük, szinte nem is láttunk üres helyeket. Újra bebizonyították a fehérvári szurkolók, hogy ők a legjobbak a ligában!