Sima salzburgi győzelem

  • 2018.12.02. 18:30
  • Fehérvárav19
A Fehérvár AV19 salzburgi vendégjátékán a hazaiak magabiztos, ötgólos győzelmet arattak.

EBEL / Alapszakasz -
2018.12.02 Vasárnap / 16:00
EC Red Bull Salzburg
vége
8:3
(5:1, 2:0, 1:2)
Nézőszám: 2 041
Hydro Fehérvár AV19
Salzburg / Eisarena Salzburg
BAUER, ZRNIC, REZEK, SCHAUER
EC Red Bull Salzburg
Michalek (Herzog) - Heinrich, Regner, Raffl, Duncan, Hughes - Raymond, Stajnoch, Gazley, Van De Velde, Harris - Viveiros, Trattnig, Huber, Rauchenwald, Hochkofler - Pallestrang, Winkler, Baltram, Schiechl, Herburger
Hydro Fehérvár AV19
Kornakker (Carruth) - Harty, Szabo, Sille, Hari, Kuralt - Caruso, Meland, Sarpatki, Koskiranta, Erdely - Stipsicz, Tikkanen, Koger, Sarauer, Phillips - Glenn, Szabo, Reisz, Szita
Gólszerzők: Harris, Regner, Baltram, Huber, Heinrich, Winkler, Van De Velde, Heinrich ill. Koskiranta, Sille, Meland
Kiállítások: 4 ill. 10

Megismétlődött a bolzanoi kezdés a Fehérvár AV19 salzburgi vendégjátékán, amikor az első perc végén Van De Velde kapu előtti keresztpasszát Brant Harris értékesítette (1-0). A találat után is csapatunk harmadában folyt a játék. Sarauer és Phillips mehettek kettő az egyben, de a helyzet kimaradt, majd a negyedik sor dolgoztatta meg Herzogot. Egy gyors ellentámadás végén megint Carruthnak kellett játékba avatkoznia, ekkor Hughes tette rá közelről a pakkot. Nem váratott magára sokáig az egyenlítés, a hetedik percben Tero Koskiranta lopta le a korongot egy hazai ütőről és a középről a hálóba bombázott (1-1). Tikkanent látták szabálytalannak a játékvezetők, a fórban pedig hiába védekezz jól a Fehérvár AV19, az osztrákok ismét betaláltak, egy kapu mögül visszatett passzt Brent Regner értékesített (2-1). Nem csökkent a salzburgi nyomás, a játékrész közepén Schiechl és Florian Baltram indulhattak kettő az egy ellen, a korongot pedig végül utóbbi juttatta át a gólvonalon (3-1). Jó tempójú oda-vissza játékkal folytatódott a találkozó, aztán egy kontrából háromra növelte előnyét a mozartvárosi együttes, ezúttal Mario Huber lőtte ki a hosszú felsőt (4-1). A következőkben visszatért a nagyobb lehetőség nélküli mezőnyjáték, majd 5 perccel a dudaszó előtt Sarauer vetette észre magát egy egyéni akció utáni lövéssel, de Herzog védett. Csapatunk támadója ezután kétperces kiállítást kapott, így újra előnyben támadhattak Greg Poss tanítványai, a fórban Dominique Heinrich maradt egyedül középen és nem is hibázott (5-1). A játékrész végén Caruso lőhetett kétszer is a kékről, de nem sikerült közelebb kerülni a tavalyi döntőshöz.

Hannu Järvenpää a szünetben kapust cserélt, fiatal hálóőrünknek azonban nem akadt sok dolga az első percekben, komoly nyomás alá helyezte a Salzburg kapuját csapatunk, előbb Meland, majd Sarauer lőtt távolról, de Herzog hárított. Egy kiindulás után Dario Winkler lövése szerencsétlenül pattant meg a Kornakker előtt, így már ötgólos volt a hazaiak előnye (6-1), alig egy perccel később pedig újra rezzent a háló, egy kipattanó után az egyik salzburgit lökték rá Kornakkerre, a szabad korongra pedig Christopher Van De Velde csapott le, és nem is hibázott (7-1). A játékvezetők végül videógólbíró segítségével ítélték érvényesnek a találatot. A harmad közepén Herburger csengette meg a vasat, majd egy palánk melletti szabálytalanság után Reisznek kellett kiülnie, a kiegészülés előtt pedig Szabó Krisztián is követte társát a büntetőpadra. A fórban jól dolgoztak a speciális egységek, és kapusunk többször nagyot mentett. Már egyenlő létszámnál Kóger és Sarauer mehettek egy védővel szemben, viszont Herzog ezúttal is a helyén volt. Másfél perccel a dudaszó előtt egy egyéni akció végén Heinrichet látták szabálytalannak a játékvezetők, így a mérkőzésen első ízben a kék-fehérek támadhattak előnyben. Glenn kékvonalas kapáslövése után Phillips tört be a jobb szélen, ám ez is kimaradt.

Kiegyenlített mezőnyjátékkal indult a záró 20 perc, a Salzburg hatékonyan akadályozta meg a fehérvári támadásokat és a hatgólos vezetés tudatában keveset kockáztattak. Koskirantát akasztották, így jöhetett a második fehérvári létszámfölény. Hári találta telibe a vasat, ám a további próbálkozások meddőnek bizonyultak. A kiegészülés után is harcolt tovább együttesünk a második találatért, de nem sikerült áttörni a hazai védelmet. A játékrész közepén Kóger szabálytalankodott, de ezúttal a vendégek védelme jól mögött. Öt perccel a mérkőzés vége előtt Timotej Sille és Sárpátki indulhattak kettő az egyben, végül előbbi a passz helyett a lövést választotta (7-2), a középkezdés után pedig Eric Meland közelről csökkentette tovább a különbséget (7-3). A két gól után újra sebességet váltott a Salzburg, így a hátralévő időben a magyar EBEL-együttesnek már csak kevés lehetősége volt, sőt, egy perccel a vége előtt Dominique Henrich révén újra ötgólos volt a különbség (8-3).  A végén még csapatunk negyedik sora próbálkozhatott többször, de már nem változott az eredmény, így a Fehérvár AV19 ezúttal is pont nélkül maradt Salzburgban.