Sille és Kóger nyara is munkával telik

  • 2019.07.01. 18:36
  • Fehérvárav19

A Fehérvár AV19 csapatkapitánya és támadója a 2018/2019-es szezonban sérülésük miatt nem lehettek ott a rájátszásban, rehabilitációjuk jól halad és ott lesznek a csapattal a szezonrajtnál.

Timotej Sille szezonja január 4-én ért véget, támadónk vállsérülés miatt volt kénytelen kihagyni az év hátralévő részét. „Jól halad a rehabilitációm” – mondta csapatunk 22-ese. „A sérülést főleg mentálisan volt nehéz feldolgozni mert hosszú kihagyás várt rám és csak apró lépésekben haladtam előre, így már nagyon vártam, hogy újra teljes értékű edzésmunkát végezzek. Most a rehabilitáció utolsó fázisában vagyok, újra hozzá kell szoknom az erősítő gyakorlatokhoz, emellett pedig a vállam mobilitásának visszaszerzésén dolgozunk, ami szintén hosszabb folyamat. Lassan, de biztosan azonban elérem a száz százalékot és a célom az, hogy szeptemberre ismét csúcsformába lendüljek.

Sille a nyarat Kanadában tölti, ahol az edzések mellett persze a pihenésre is jut idő: „A nyár szép itt Quebecben a barátnőmmel, de voltunk New Yorkban, Burlingtonban és sokat túrázunk ilyenkor itt a környéken. Szeretem aktívan tölteni a nyarat, inkább a szabadban mintsem a négy fal között. A születésnapomat is itt ünnepeltük, de közben azért ott motoszkált a gondolat, hogy a következő napokban milyen gyakorlatokat végzek majd az edzőteremben. Úgy érzem repül az idő, a szabadnapjaimon azonban igyekszem a pihenésre fókuszálni, ilyenkor például főzni szoktam. Összességében élvezem a nyári pihenést, de már nagyon várom a következő szezont és a közös sikereket!"

Hasonlóan kemény munkát végez Kóger Dániel, a Fehérvár AV19 csapatkapitánya is, aki december közepén sérült meg, ám augusztusra rajta készen várja a szezont: „Az előre tervezettnek megfelelően halad a rehabilitációm és a felkészülésem a következő szezonra. Hat hónap után újra elkezdhettem a jeges edzéseket, a konditermi munka mellett heti kétszer járok jégre, hiszen szeretnék a legjobb formában lenni a következő szezonra. Egy hetet töltök szabadsággal a nyáron, de ezen kívül végig azon dolgozom, hogy a közös felkészülésre már teljesen egészséges legyek. A rosszban ezt a pozitívumot próbáltam megragadni, az előző szezon hátrányából egy százszázalékos formában lévő szezonkezdés a célom. Az első négy hét nagyon nehéz volt, mert akkor még nem tudtam mozogni, de utána, amikor elkezdhettem foglalkozni az edzésmunkával, végig csak arra koncentráltam, hogy a lehető legjobb formában legyek a következő szezon előtt.”