Sárpátki Tamás máris hosszabbított

  • 2016.06.17. 19:10
  • Fehérvárav19

Fiatal támadónk szerződéséből ugyan még egy év hátravan, de máris újra elköteleződött, így a 2017/2018-as szezon végéig Székesfehérváron játszik.

A 21 éves Sárpátki Tamás 2011-ben igazolt az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia csapatába még ifjúsági korú játékosként. A Székesfehérváron eddig eltöltött öt éve alatt szerepelt a korosztályos és felnőtt magyar válogatottban, valamint az EBEL-csapat alapemberévé vált. A 2015/2016 szezon volt az az év, amikor már csak a felnőttek között lépett jégre, az EBEL-ben 51  mérkőzésen 20 pontot szerzett. Fejlődését mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a liga havonta meghirdetett szavazásán 2015. december hónap legjobb fiatal játékosának választották.

„Természetesen az a célom, hogy a csapat bekerüljön a rájátszásba. Úgy érzem, rajtam ez nem fog múlni, mert minden tőlem telhetőt meg fogok tenni ezért. Összességében az elkövetkezendő két évnek két fő célja van számomra. Szeretnék minél több jégidőt kiharcolni magamnak, ezáltal sok gólt szerezni és igazán meghatározó játékossá válni. A céljaim, úgy gondolom, nem elérhetetlenek, hiszen Tyler Dietrich keze alatt jutottam el az utánpótlásból az EBEL-ig, így tudom, a jövőben is fejlődhetek és sok játéklehetőséghez juthatok” – foglalta össze céljait Sárpátki Tamás a szerződés aláírását követően.