Sam Jardine a védelemben

  • 2024.06.27. 11:37
  • Fehérvárav19

A Hydro Fehérvár AV19 csapatában folytatja a pályafutását a kanadai hátvéd. 

Sam Jardine, a 30 éves hátvéd, csatlakozik a Hydro Fehérvár AV19 csapatához. Jardine az egyetemi évei alatt az NCAA-ben játszott, majd karrierje során számos ECHL és AHL csapatban megfordult. Legutóbbi szezonját a Greenville Swamp Rabbits (ECHL) és a Calgary Wranglers (AHL) csapatában töltötte. A hátvéd számára Európa sem ismeretlen terep, hiszen korábban már játszott az ICEHL-ben, a Liigában, valamint két szezont a brit ligában. 

“A szerződéskötés folyamata nagyon gyorsan zajlott le. Egyik reggel arra ébredtem, hogy a menedzserem üzent, hogy a Hydro Fehérvár AV19 érdeklődik irántam, ugyanazon a napon pedig már beszéltem Szélig Viktorral, és egy héten belül meg is született a megállapodás. Valójában már 2021-ben a szezon közepén is fontolgattam, hogy Fehérvárra igazolok, amikor a csapatom, a Bratislava Capitals megszűnt, de a tragikus körülmények miatt inkább egy új kezdetet akartam egy új ligában. Tudom, hogy a win2day ICE Hockey League rendkívül versenyképes liga, és izgatott vagyok, hogy csatlakozhatok a Hydro Fehérvár AV19-hez, mert az utóbbi években bebizonyították, hogy az egyik legjobb csapat ebben a ligában. Nyilvánvalóan az új aréna is nagy vonzerő. Jó lesz ott játszani, erről is beszéltünk Viktorral, hogy egy erős szezonnal szeretnénk debütálni az új otthonunkban” - támasztotta alá a Fehérvárra való igazolását Jardine. 

Játékosunk elmondta, hogy mennyire tiszteli a magyar játékosok elköltelezettségét a jégkorong iránt, hiszen tudja, hogy óriási kitartás szükséges ahhoz, hogy a jégkoronghoz hasonló rétegsport népszerű maradjon az országban. "Egy izgalmas új kalandra számítok. Nagyon várom, hogy tiszta lappal indulhassak és bízom benne, hogy sikeresek leszünk, építve a csapat által tavaly elért nagyszerű alapszakaszra. Remélem, hogy a szurkolók és a közösség támogat és szurkol majd nekünk végig.”

A hátvéd elhivatottan áll a hamarosan kezdődő szezon elé. “Védőként az a célom, hogy megnehezítsem az ellenfél támadóinak dolgát. Úgy gondolom, hogy jól bánok koronggal, emellett a sebességemet is szeretem használni, a támadásokból pedig passzokkal veszem ki a részem. Általánosságban elmondható, hogy elkötelezett csapatjátékos vagyok. Bármit megteszek a győzelemért, és alig várom, hogy fontos szerepet tölthessek be a csapatban ebben a szezonban.”