Salzburgban is győznének

  • 2018.12.02. 08:00
  • Fehérvárav19

Csapatunk vasárnap délután a Salzburg otthonában száll harcba a pontokért.

 

A Salzburg a nemzetközi szünet utáni hat mérkőzésen felemás mérleggel rendelkezik, három győzelem és ugyanennyi vereség áll a tabellanegyedik együttes neve mellett. Pénteken a jelenleg második Klagenfurtot múlták felül két góllal, Greg Poss fiai pedig jelenleg a legeredményesebb csapat góllövésben, hiszen eddig lejátszott 23 találkozójukon 95 találatot szereztek. Gólgazdag mérkőzés esetén a Bikák lehetnek tehát azok, akik idén először lépik át a 100 lőtt gólt az Erste Bank Eishockey Ligában. Csapatunk kapusa, Mac Carruth ugyanakkor egyre jobb formába kerül, az idei 24 forduló mindegyik összecsapásán ő állt a vasak között, 88,6 százalékos védési hatékonysággal. Raphael Herburger, a mozartvárosiak támadója így nyilatkozott a találkozó előtt: „Teljes erőbedobással dolgoztunk a Klagenfurt elleni mérkőzésen, a kemény munka pedig kifizetődik. Tartanunk kell magunkat ahhoz, amit elterveztünk, de a pontokért most is keményen meg kell majd harcolnunk.” 
 
A Fehérvár AV19 utóbbi három mérkőzéséből kettőt megnyert, az egyiket hazai pályán a listavezető ellen. Pénteken a szezon eleje óta tartó idegenbeli nyeretlenségi sorozatot törte meg a koronázóvárosi gárda, miután háromgólos hátrányból fordítva hosszabbításos győzelmet arattak a Bolzano otthonában, így önbizalommal telve várhatják a túra második mérkőzését. Hannu Järvenpää a következőket mondta el a vasárnapi találkozó előtt: „Az akaratunknak és az önbizalmunknak köszönhető, hogy fordítani tudtunk Bolzanoban és végül mi hoztuk el a bónuszpontot. Salzburgban is okozhatunk meglepetést, ha kemény munkát végzünk.”
 
A Fehérvár AV19 legutóbb tavaly szeptemberben tudott nyerni a Bikák ellen hazai pályán, az osztrák együttes otthonában pedig majdnem két éve, 2016 decemberében korcsolyázhatott le a jégről győztesként a fehérvári gárda egy büntetőpárbajt követően. Az adventi időszak első mérkőzése 16 órakor kezdődik Salzburgban, a hazaiak részéről teljes kerettel, hiszen visszatérhet a jégre Daniel Jakubitzka, a vendégnél azonban továbbra is hiányzókkal, Sofron István és Arttu Luttinen továbbra sem tarthatott a csapattal. 

A találkozó előtt Erdély Csanád és Szita Donát beszéltek ellenfelükről: