Ryan Glenn a Fehérvár AV19 védője a következő szezonban

  • 2018.05.04. 14:00
  • Fehérvárav19

A 38 éves kanadai hátvéd Villachból érkezik a koronázóvárosba.

Ryan Glenn pályafutása első felében a tengerentúlon játszott, ahol 174 AHL, valamint 118 ECHL mérkőzésen lépett jégre. Európai szereplését 10 éve kezdte, a svéd másod- és elsőosztályban. Azóta megjárta a finn elitet is, ahol védőként 319 találkozón 114 pontot szerzett. A hátvéd három EBEL-szezont tudhat maga mögött: az EC Red Bull Salzburg, a HC Bolzano és az EC VSV csapatát is erősítette. A 2017/18-as idényben 51 mérkőzésen szerepelt Villachban, ahol 25 ponttal (8 gól, 17 assziszt) segítette csapatát. 

Hannu Järvenpää így jellemezte a rutinos hátvédet: „Ha megnézzük a pályafutását, láthatjuk, hogy rengeteg tapasztalattal rendelkezik, hiszen számos országban és ligában is játszott. Jól korcsolyázik, emellett emberelőnyben is a segítségünkre lehet majd. Glenn egy olyan játékos, aki pontosan tudja, milyen egy profi jégkorongozó élete, így nem lennék meglepve, ha a fiatal játékosok benne egy igazi példaképre találnának. A jégen kívül is segítőkész, az öltözőbe pedig biztosan pozitív mentalitást hoz majd.”

Ryan Glenn a következőképpen nyilatkozott a szerződése megkötése után: „Azért döntöttem úgy, hogy a Fehérvár AV19-hez igazolok, mert egy igazi hoki város, és azt hallottam, hogy nagyon jó itt játszani. Telefonon beszéltem a vezetőedzővel, Hannu Järvenpäävel, és rögtön nagyon szimpatikusnak tűnt. Egy igazán nyílt és őszinte ember. Nem igazán mélyedtünk el a részletekben, de úgy beszéltük meg, hogy bármilyen szituációban be tud majd vetni” – mesélte a védő.

„Személy szerint sosem szerettem Székesfehérváron játszani, hiszen a közönség és a csarnok atmoszférája nagyon megnehezíti az ellenfél dolgát. Remélem, hogy az itteni szurkolók örülnek az érkezésemnek, hiszen én is boldog vagyok, hogy ennél a klubnál szerepelhetek a következő szezontól. Korai még esélylatolgatásokban kezdeni, de a cél természetesen mindig a rájátszásba való bejutás, valamint a bajnoki cím megszerzése. A személyes célom az, hogy minél hasznosabb tagja legyek a csapatomnak. Saját erősségemként azt említeném meg, hogy kicsit támadóbb szellemben játszom és jól korcsolyázom” – folytatta a hátvéd.

Ryan Glenn-t arról is kérdeztük, hogy milyen számot szeretne viselni a Fehérvár AV19-ben: „Remélem, hogy a 47-es mezt még senki nem viseli. Nincs különösebb története ennek a számnak, gyerekként 4-es és 7-es is voltam, majd Bolzanoban lettem 47-es, és ebben játszottam le az elmúlt két szezonomat is” – fejezte be Glenn.

Élő szerződéssel rendelkező játékosaink:

Kapusok

Mac Carruth

Kornakker Dániel

Gyenes Dávid


Támadók

Kóger Dániel

Erdély Csanád

Sárpátki Tamás

Reisz Áron

Szabó Krisztián

Szita Donát

Hári János

Kiss Zsombor

Vizi Dániel

Hamvai Szilárd

Andrew Sarauer


Hátvédek

Szabó Dániel

Stipsicz Bence

Láday Tamás

Eric Meland

Jonathan Harty

Szabó Bence

Ryan Glenn