Rutinos finn védő érkezik

  • 2017.06.06. 14:00
  • Fehérvárav19
A Fehérvár AV19 csapatában folytatja pályafutását Juha Uotila. A 32 éves hátvéd egyéves szerződést kötött együttesünkkel.

A 184 centiméter magas, 90 kilogramm súlyú védő a tavalyi szezont a finn első osztályban szereplő JYP együttesében kezdte – amely csapattal bronzérmet szerzett - , majd a másodosztályban szereplő JYP-Akatemia csapatában fejezte be. A tengerentúlt is megjárt játékos három évet szerepelt az NCAA-ben, majd 45 mérkőzés erejéig bemutatkozott az AHL-ben is. A finn bajnokság mellett Uotila öt szezont szerepelt a svéd másodosztályban is, ahol 260 mérkőzésen 50 pontot szerzett. „Úgy gondolom, mind támadásban, mind pedig védekezésben megállom a helyem” – kezdte bemutatkozását Uotila. „Jól kezelem a korongot és az erősségeim közé sorolom a fizikai játékot is.”

A védő elmondta, céljai között szerepelt bemutatkozni egy közép-európai bajnokságban: „Nagyon várom, hogy bemutatkozhassam az EBEL-ben és Székesfehérváron. Az ügynököm jelezte, hogy ajánlatot kaptam Magyarországról, és korábban is szerettem volna egy nívós európai ligában játszani. Beszéltem olyan játékosokkal, akik jól ismerik a bajnokságot, ez pedig megkönnyítette a döntésemet.”

Benoit Laporte kiemelte, számít a védő tapasztalatára a csapatban: „Uotila sokoldalú védő, aki sokat segíthet nekünk mind támadásban, mind pedig védekezésben. Ezenkívül rendkívül tapasztalt, ami szintén hasznos játékossá teszi számunkra.”