Reisz Áron további két évet tölt a koronázóvárosban

  • 2019.04.20. 14:00
  • Fehérvárav19

Az energikus támadót továbbra is kék-fehérben láthatják a szurkolók.

A 24 éves, csíkszeredai játékos 2011-ben érkezett Székesfehérvárra. Ifjúsági korú játékosként már 2013-ban a juniorok között játszott, és EBYSL bajnoki címet ünnepelhetett, majd 2015-ben is tagja volt az osztrák bázisú juniorbajnokság győztes csapatának. 2015-ben indult felnőtt pályafutása, első profi évében még a magyar pontvadászatban szerepelt, de azóta már a Fehérvár AV19 oszlopos tagjává nőtte ki magát, és 164 Erste Bank Eishockey Liga-találkozón lépett jégre. A csatár az idei szezont 19 ponttal (3 gól, 16 gólpassz) zárta.

Hannu Järvenpää az alábbiakat mondta a támadóról: „Boldog vagyok, hogy Áront jövőre is a mi öltözőnkben láthatom. Tehetséges játékos, akiben rengeteg potenciál van, egy igazi harcos. Nagyon erős bulielhozatalban, és igazán bosszaító az ellenfél számára, ahogy a korongot védi. Higgyenek nekem, nagyon nehéz tőle elvenni a játékszert! Biztos vagyok benne, hogy jövőre a csapat egyik alapköve lesz.”

A támadó így vélekedett a hosszabbítás után: „Nagyon örülök, hogy sikerül megállapodni a klubbal a következő két évre. 8 éve játszok Székesfehérváron, úgy érzem, hogy ez idő alatt fokozatosan sikerült fejlődnöm. Az elmúlt szezon volt karrierem legsikeresebb éve, akár a csapat, akár az egyéni teljesítményem veszem figyelembe. Talán sikerült levetkőznöm a “fiatal” szerepet magamról és az edzői stábtól is fokozatosan több bizalmat kaptam. A következő szezonokra is ugyanez a tervem, fokozatosan tudjak előre lépni és így segíteni a csapatot a sikeres szereplésben.”

A jelenlegi keret:

A Fehérvár AV19 csaapatában jelenleg érvényes szerződéssel rendelkezik a kapus Kornakker Dániel, valamint Szabó Dániel, Jonathan Harty, Stipsicz Bence és Szabó Bence, a támadók közül pedig Kóger Dániel, Szita Donát, Szabó Krisztián, Erdély Csanád, Andrew Sarauer, Michael Caruso, Sárpátki Tamás, Anze Kuralt és Timotej Sille. Mindemellett a 2019/20-as szezonban Székesfehérváron szerepel Scott Timmins is. Az már korábban biztossá vált, hogy Hári János, Mac Carruth, valamint Zack Phillips sem kék-fehérben folytatja pályafutását, rajtuk kívül pedig jövőre Tero Koskiranta és Arttu Luttinen sem lesz a Fehérvár AV19 játékosa.