Reisz Áron: "Körbenézve sokkal több mosolygós arcot láthatunk"

  • 2019.02.08. 10:00
  • Fehérvárav19
Csapatunk támadója mondta el meglátásait az alapszakaszról, valamint az öltözői hangulat mellett az előttük álló tízmérkőzéses szériáról is szót ejtett.

Hogyan értékelné az alapszakaszt?
Úgy érzem, hogy kellett néhány mérkőzés a szezon elején, amíg kialakult az összhang a csapaton belül, viszont az nem véletlen, hogy az elmúlt 30 meccset tekintve mi szereztük a legtöbb pontot a ligában. A csapat erejét mutatja, hogy talán két mérkőzés volt az egész szezonban, amikor mindenki egészséges volt, sok sérüléssel bajlódtunk, viszont így is kellőképp eredményesek tudtunk lenni.

Az utolsó tíz fordulóban a Fehérvár AV19 volt a legeredményesebb csapat a ligában. Mit gondol, mi az oka ennek a sikernek?
Vannak kiváló egyéni teljesítmények a csapatban, emellett a játékosok tudták azt a fajta játékot játszani, ami az erényeiknek megfelelt. Emellett nem elhanyagoltható, hogy a leghatékonyabb helyzetkihasználó csapat voltunk az alapszakaszban az egész ligában, ami nagyon sokat számít mind egy mérkőzés, mind a végső helyezés szempontjából. Lényegében az utolsó fordulónak volt egy fontos kulcsmérkőzése, a Linz elleni, idegenbeli találkozó, ahol egy nagyon nehéz környezetben diadalmaskodni tudtunk. Ez lendületet adhatott a következő mérkőzésekre és az itt megszerzett előnyünket meg tudtuk tartani a Linzzel szemben.


Mik a várakozásai a középszakasszal kapcsolatban?
Így, hogy automatikusan bekerültünk a rájátszásba, ha az edző úgy gondoltja, a mérkőzések új játékelemek kipróbálását biztosíthatja. Amik, aha beválnak, használhatja a rájátszásban is, ami pedig nincs pozitív hatással a csapat teljesítményére, azon még mindig lesz idő csiszolni. Mindennél fontosabb az, hogy ne legyenek újabb sérültjeink.

Milyen a csapat és hogy érzi magát ebben a közegben?
Nyilvánvalóan, amikor jól megy a csapatnak, az öltözőbeli hangulat is pozitív, azzal szemben, mint amikor nincs túl jó szériában a gárda. Amikor rosszabb sorozatot produkál a csapat, érezhetően feszültebb a hangulat a mérkőzések előtt és közben az öltözőben, ám az elmúlt időszakra ez nem volt jellemző, hiszen jól szaladt a szekér, így körbenézve sokkal több mosolygós arcot láthatunk. Ez jót tett a csapategységnek is, mindenki magabiztosabban korcsolyázott ki a jégre és remélem, ez a hangulat a középszakaszra, majd pedig a playoffra is megmarad.

Mit üzen a szurkolóknak?
Köszönjük az egész szezonban eddig mutatott támogatásukat, reméljük, hogy a középszakaszban is teltház előtt játszhatunk majd!