Pont nélkül maradtak

  • 2019.12.03. 22:17
  • Fehérvárav19
A Hydro Fehérvár AV19 háromgólos vereséget szenvedett a Bolzano otthonában.

EBEL / Alapszakasz -
2019.12.03 Kedd / 19:45
HCB Südtirol Alperia
vége
3:0
(1:0, 0:0, 2:0)
Nézőszám: 1 950
Hydro Fehérvár AV19
Bolzano / PalaOnda
BULOVEC, PIRAGIC, PARDATSCHER, RIGONI
HCB Südtirol Alperia
Irving (Fazio) - Glira, Robertson, Catenacci, Arniel, Giliati - Marchetti, Vidmar, Miceli, Bernard, Insam - Spinozzi, Daly, Frigo, Hargrove, Bardaro - Schweitzer, Deluca, Alberga, Frank
Hydro Fehérvár AV19
Ouzas (Gyenes) - Caruso, Tikkanen, Koger, Sarauer, Sarpatki - Busenius, Campbell, Yogan, Girard, Erdely - Stipsicz, Szabo, Mihaly, Timmins, Kuralt - Szita, Reisz, Lehtonen
Gólszerzők: Catenacci, Alberga, Alberga ill.
Kiállítások: 12 ill. 12

Oda-vissza játékkal indult a Hydro Fehérvár AV19 bolzanoi vendégjátéka, majd Caruso kapott kétperces kiállítást a játék késleltetéséért, a hátrányban Timmins mehetett szólóban, de Irving védett. Az ötödik percben, már egyenlő létszámnál megszületett a hazaiak első gólja, Arniel indult meg a bal oldalon a kipattanót pedig az üresen maradt Daniel Catenacci vágta a hálóba (1-0). Folytatódott a dél-tiroli mezőnyfölény a következőkben is, főleg kapusunknak akadt dolga, a másik oldalon csupán Sarauer helyzete volt veszélyes. Girard-t látták szabálytalannak a játékvezetők a harmad közepén, ám nem tudták gólra váltani az előnyt. Már egyenlő létszámnál Yogan húzta rá éles szögből a pakkot, majd Girard ért bele jól Szabó Dániel kékvonalasába, de nem jött össze az egyenlítés. A másik oldalon Alberga cselezett a kapu előtt, de Ouzas is magabiztosan hárított. 5 perccel a játékrész vége előtt Timmins került ziccerbe, de ez is elakadt Irvingben. A játékrész végére is maradt ki állítás, ismét Girardnak kellett kiülnie, de ezúttal is jól működtek a speciális egységek. A kiegészülés után Yogan, majd Sarauer egyenlíthetett volna, de végül a Rókák hálóőre áthatolhatatlannak bizonyult.

A középső etap fehérvári próbálkozásokkal indult, beszorította ellenfelét csapatunk, majd Girard ütközött az egyik hazaival a sarokban, az ebből alakult ökölpárbaj végén pedig mind 16-osunk, mind pedig Busenius és Arniel is a büntetőpadra kerültek. Az újabb létszámfölény csendesen telt, nem jutott nagyobb lehetőségekig a vendéglátó. A kiegészülést követően Reisz tette kapura a pakkot, a kipattanót Yogan Irving kesztyűjével együtt juttatta át a gólvonalon, így a játékvezetők érvénytelennek ítélték a találatot. Timminst akasztották a sarokban a harmad közepén, így jöhetett az első fehérvári előny. Jól védekezett a pirosmezes alakulat a hátrányban, így nem jött össze az egyenlítés Yoganéknak. Alig két perc öt az öt elleni játék után Marchettit testre ütésért büntették a játékvezetők, de ez az előny is meddőnek bizonyult. 5 perccel a dudaszó előtt Ouzassal ütközött Alberga, kapusunk azonban folytatni tudta a játékot. A harmadból hátralévő idő kiegyenlített játékkal, kevés minőségi helyzettel telt, így a csapatok egygólos hazai vezetéssel fordultak a záró 20 percre.

Fehérvári ütőkön járt a pakk a korongbedobás után, Mihály lőtt éles szögből, ám ezután jól zártak a Rókák a saját harmadukban, így kevés nagy lehetőség adódott az egyenlítésre. A harmad közepére kigyenlítődött a játék képe, a kevés próbálkozásból a vendégeknél Sarauer, a hazaiaknál Frigo állt legközelebb a gólszerzéshez. Fokozta a tempót az utolsó 10 percre Hannu Järvenpää egyöttese, Busenius beadása után ismét Mihály került helyzetbe, de ez is kimaradt. 6 perccel a vége előtt újra betalált a Bolzano: egy korongvesztést követően Domenico Alberga indult meg és nem is hibázott (2-0). A találatot követően Girard és Arniel mérték össze erejüket ökölpárbajban, így mindketten a büntetőpadra kerültek, utóbbi 2+2 perces büntetést kapott, így előnyben támadhattak Yoganék. Vezetőedzőnk kikérte idejét, Ouzas helyett is mezőnyjátékos korcsolyázott fel, ám végül tovább növelte előnyét a Bolzano, Domenico Alberga lőtt az üres kapuba (3-0). Fehérvári előnnyel zárult a találkozó Lehtonen, majd Erdély került közel a becsületgólhoz, de Irving remek formájának köszönhetően a keddi találkozón a dél-tiroli együttes otthon tartotta a pontokat.