Paul Geiger a védelemben

  • 2020.03.24. 16:04
  • Fehérvárav19

Az EBEL-tapasztalattal is rendelkező hátvéd a finn első osztályból érkezik Székesfehérvárra.

A 27 éves kanadai profi pályafutását az AHL-ben kezdte, majd három, az AHL-ben és az ECHL-ben töltött év után a Bolzano együttesében indította európai karrierjét. Az osztrák bázisú bajnokságban 55 találkozón lépett jégre, 14 ponttal és +9-es +/- mutatóval zárt. A 2019/2020-as évadot a finn első osztályban töltötte, ahol a Vaasan Sport együttesében 49 mérkőzésen 13 egységet szerzett.

„Úgy érzem, Székesfehérvár remek lehetőség számomra, hogy letegyem a névjegyem jégen és jégen kívül is. Az edzői stábbal és a klubvezetéssel beszélgetve nyilvánvalóvá vált számomra, hogy pozitív mentalitásban kívánnak dolgozni és egy erős csapatot szeretnének építeni. Szívesen leszek egy ilyen együttes tagja és hiszek abban, hogy segíthetek a csapatnak elérni a célját. Remélem, hogy a szurkolók engem is olyan lelkesedéssel fogadnak majd, mint ahogy szurkoltak a gárdának a szezonban” – mondta a szerződés aláírását követően Geiger.

A 191 centiméter magas, 97 kilogramm súlyú hátvéd a Dél-Tirolban töltött éve során Tim Campbell-lel, csapatunk játékosával alkotott egy hátvédpárt. „Az ideigazolásomban nagy szerepet játszott az is, hogy Tim Campbell ismét a csapattársam lesz. Ő rendkívül pozitívan nyilatkozott a klubról, arról, hogy itt milyen jól bánnak a játkosokkal és a szurkolótáborról. Ha az embernek lehetősége van arra, hogy ilyen baráttal, mint Tim, ismét együtt játsszon, azt nem szabad visszautasítani" - tette hozzá Geiger.

A Hydro Fehérvár AV19 csapatában jelenleg az alábbi játékosok rendelkeznek szerződéssel a 2020/2021-es szezonra: 

Kapusok: Mike Ouzas, Kornakker Dániel

Hátvédek: Mike Caruso, Stipsicz Bence, Tim Campbell, Paul Geiger

Támadók: Andrew Sarauer, Reisz Áron, Sárpátki Tamás, Erdély Csanád, Mihály Ákos