Otthon tartotta a pontokat az Innsbruck

  • 2019.11.03. 19:40
  • Fehérvárav19
A Hydro Fehérvár AV19 kétgólos vereséget szenvedett Innsbruckban.

EBEL / Alapszakasz -
2019.11.03 Vasárnap / 17:30
HC TWK Innsbruck
vége
3:1
(0:0, 2:1, 1:0)
Nézőszám: 2 000
Hydro Fehérvár AV19
Innsbruck / Tiroler Wasserkraft Arena
BERNECKER, TRILAR, PARDATSCHER, HRIBAR
HC TWK Innsbruck
Motte (Huber) - Wetzelsberger, Vallant, Thörnberg, Spurgeon, Lammers - Lattner, Nußbaumer, Wachter, Broda, Herbert - Pedevilla, Jaunegg, Kromp, Zajc, Sedivy - Bär, Ludin, Paulweber
Hydro Fehérvár AV19
Ouzas (Kornakker) - Harty, Campbell, Yogan, Timmins, Kuralt - Caruso, Tikkanen, Koger, Sarauer, Erdely - Busenius, Szabo, Szita, Reisz, Lehtonen - Stipsicz, Sarpatki, Girard, Mihaly
Gólszerzők: Kromp, Pedevilla, Zajc ill. Reisz
Kiállítások: 2 ill. 4

Nem teketóriázott sokat a fehérvári együttes az Innsbruck elleni mérkőzés kezdetén, Kóger kínálta meg Motte-ot, majd Sarauer lőtt éles szögből, a korong a kapuba is került, ám végül a találatot kisles miatt érvénytelenítették. Maradt a játék a hazai kapu előtt a következőkben is, ismét Kóger tett rá távolról, de ez is kimaradt. A harmad közepéig szinte csak az Innsbruck hálóőrének akadt dolga, azonban csapatunk próbálkozásai rendre elakadtak az amerikaiban. A 11. percben emberelőnybe kerültek Erdélyék, Sarauer volt a legaktívabb az első speciális egységben, majd Lehtonen lövése után a kipattanót Kóger csak a kapuvasra tolta, így maradt a 0-0. A hátralévő időben is a vendégek akarata érvényesült, Ouzasnak kevés dolga akadt, az Innsbruck csak kisebb kontrákkal próbálkozott. Az első igazán veszélyes vendéghelyzetre egy perccel a dudaszó előtt került sor, ám kapusunk ekkor is magabiztosan hárított.

A második harmadban csapatunk ott folytatta, ahol az elsőben abbahagyta, a fölény pedig a 22. percre góllá is érett, Reisz tette rá középről, ez még kijött, ám az ismétlés már a bal felsőbe vágódott (0-1). Erdély csent korongot a kapu előtt a találat után, ám Motte ezúttal a helyén volt, majd a másik oldalon Lammers lövését követően kellett nyújtózkodnia Ouzasnak. A játékrész közepén Sarauert látták szabálytalannak a játékvezetők, ám a fórban nem tudtak egyenlíteni a hazaiak, nem úgy a kiegészülést követően, ekkor Jan Lattner kékvonalas bombája vágódott a hálóba (1-1). Felpörgött a hóltól a vendéglátó, és gyorsan meg is fordították a mérkőzést, ezúttal Florian Pedevilla lépett ki a bal oldalon, és nem is hibázott (2-1). Hajtott az egyenlítésért a fehérmezes együttes, élesebb volt azonban ezekben a percekben az Innsbruck, kevés minőségi lövést engedtek Motte kapuja előtt. Az etap végén Busenius ütőjén volt ott az egyenlítő találat, ám végül egygólos hazai fölénnyel zárult a második 20 perc.

Kiegyenlített játékot hozott a harmadik harmad eleje, mindkét kapu előtt akadtak helyzetek, majd beszorították ellenfelüket a Cápák, Thörnberg járt legközelebb a gólszerzéshez, de Ouzas hárított. Kuralt korongszerzését követően Harty kapáslövése ment mellé, majd Yogan tört be a kapu elé, de ezúttal sem sikerült átjuttatni a korongot a gólvonalon. A 45. percben aztán tovább növelte előnyét a hazai gárda: Miha Zajc cselezett a kék vonalnál, Ouzas előtt jól takartak a társak és az innsbruckiak szlovén légiósa kilőtte a bal felsőt (3-1). A Cápák létszámfölényével ment tovább a mérkőzés, de öt a négy ellen nem tudott komolyabb nyomást gyakorolni ellenfelére Rob Pallin csapata. Timminsé volt a következő ziccert már egyenlő létszámnál, ám Motte áthatolhatatlannak bizonyult. Kapkodóvá vált a vendégek játéka az utolsó percekre, a Cápák kapuja könnyűszerrel hárította a próbálkozásokat. Hannu Järvenpää kikérte idejét, Ouzas is lekorcsolyázott az utolsó két percre, de a hátralévő időben sem sikerült közelebb kerülni a tiroliakhoz, így a Hydro Fehérvár AV19 négy győzelem után a nemzetközi szünet előtti utolsó fordulóban pont nélkül maradt.

Fotó: AlexPauli Photography