Ötgólos vereség Grazban

  • 2018.01.12. 22:51
  • Fehérvárav19
Nem sikerült megismételni a vasárnapi teljesítményt, rosszul sikerült második harmad után otthon tartotta a pontokat a Graz az EBEL pénteki fordulójában.

EBEL / Alapszakasz -
2018.01.12 Péntek / 19:15
MOSER MEDICAL Graz99ers
vége
7:2
(2:1, 4:0, 1:1)
Nézőszám: 2 733
Fehérvár AV19
Graz / Eishalle Liebenau
FRIDRICH, GRUBER, BÄRNTHALER, SYNEK
MOSER MEDICAL Graz99ers
Toivonen (Höneckl) - Weihager, Carlsson, Camara, Higgs, Setzinger - Laakso, Unterweger, Nixon, McLean, Ograjensek - Strohmeier, Fechtig, Oberkofler, Brophey, Woger - Zierer, Egger, Pirmann, Zusevics, Natter
Fehérvár AV19
Carruth (Rajna) - Szabo, Palin, Luttinen, Music, Reisz - Stipsicz, Manavian, Lovecchio, Latendresse, Gilbert - Uotila, Vidmar, Koger, Hari, Erdely - Sarpatki, Szabo, Kocsis, Vincze
Gólszerzők: Brophey, Higgs, Pirmann, Higgs, Zusevics, Carlsson, Zusevics ill. Kocsis, Vincze
Kiállítások: 4 ill. 18

Kiegyenlített játékkal kezdődött a Fehérvár AV19 Graz elleni találkozója, a hálóőrök a harmadik percig egy-egy védést jegyeztek. Közepes tempóban folytatódott a találkozó, mígnem nagyot hibázott Toivonen, egy kaput elkerülő lövést tett volna ki szélre, a ketrec felé hátrálva az egyik hazai védőben elbotlott, Kocsis Ferenc pedig jól vette észre a kínálkozó lehetőséget és az üres kapuba emelt (0-1). Maradt az oda-vissza játék a továbbiakban is, Manavian kiállítása után azonban már egyenlíteni tudott a hazai együttes, a 12. percben Evan Brophey lőtt a hálóba egy jól kijátszott előnyös akció után (1-1). Lendületbe jött a vedéglátó, Carruth védéseire volt szükség az eredmény megtartásához. Nem jutott sok lehetőséghez csapatunk a továbbiakban, a hazaiak folyamatosan ostromolták az együttes ketrecét, egy kapu előtti passz után pedig a csapat legeredményesebbje, Brock Higgs révén át is vette a vezetést a stájer gárda (2-1). A harmad végéig maradt a grazi fölény, Doug Mason együttese megérdemelten nyerte meg az első játékrészt.

 

A második harmadot jobban kezdte a vendég együttes, többet birtokolta a korongot Hannu Järvenpää csapata, majd a 24. percben Unterweger kapott kétperces kiállítást. Palin lőtt távolról a fórban, de további lehetőségekig már nem jutottak Kógerék. A 29. percben tovább növelte előnyét a sötétmezes együttes, Markus Pirmann juttatta be a harmadba a korongot, megkerülte a kaput és a vas mellett a hálóba juttatta a pakkot (3-1). Kógert látták szabálytalannak a játékvezetők, a létszámfölényből pedig gyorsan be is talált a Graz, egy kavarodás után Brock Higgs szerezte meg csapata negyedik, saját maga második gólját (4-1). Vezetőedzőnk időt kért és kapust is cserélt a találat után, és kijött a szorításból a Fehérvár AV19, Vidmar próbálkozása azonban csak a vasig jutott. Egy eladott korong után Zintis Zusevic indulhatott meg, tiszta helyzetben akasztották, a büntetőlövést pedig magabiztosan értékesítette (5-1). McLean szabálytalankodott a 35. percben, de nem tudott veszélyeztetni a speciális egység a létszámfölényben. Egy védelmi hiba után már öt gól volt a különbség másfél perccel a második etap vége előtt, Jonathan Carlsson kapott kihagyhatatlan passzt Higgstől (6-1). 

 

A biztos vezetés tudatában kevés kockázatot vállalt a Graz a záró játékrész elején, távoli lövésekkel próbálkoztak, a vendégek pedig az első két harmadhoz hasonlóan kevés helyzetig jutottak. Egy kontrából azonban majdnem összejött a szépítés: Gilbert közeli lövését védte Toivonen, majd újra a hazaiak percei következtek. Hári került a büntetőpadra, majd a kiegészülés előtt Manavian is szabálytalankodott, így kettős fórban támadhattak Higgsék. Jól védekezett a hátrányos sor, sőt, négy az öt ellen egy elhozott buli után Palin tette rá a kapura a játékszert, a kipattanót pedig Vincze Péter értékesítette (6-2). Nem maradt sokáig a négy közötte, alig egy perccel később Setzinger indult meg saját kapujától, Rajna még hárította a lövést, a kipattanót azonban Zintis Zusevic a hálóba vágta (7-2). 3 perccel a végső dudaszó előtt Hári kapott 2+2 perces kiállítást, az előnyben sem kockáztatott a vendéglátó, kevés helyzetet dolgoztak ki, ezután Manavian újabb büntetése nyomán megint kettős hátrányban játszott együttesünk, egy Rajna kapuja előtti helyzet után pedig Uotila is csatlakozhatott a társakhoz a büntetőpadon. Letelt az utolsó perc is, a Graz pedig megérdemelten tartotta otthon a pontokat.