Osztrák túrán az ifik

  • 2020.01.17. 10:00
  • Fehérvárav19
Ifjúsági csapatunk legutóbbi mérkőzéseiről és a gárda előtt álló ausztriai túráról Nagy András vezetőedzőt kérdeztük. Cikkünkben megtekinthető a Bécs és a Klagenfurt elleni találkozó összefoglalója.

Ifjúsági csapatunk a magyar bajnokságban jelenleg második a tabellán, legutóbbi mérkőzésüket a Vasas együttese ellen játszották. Volt miért visszavágnia a fehérvári U18-asoknak, hiszen a szezonban már kétszer is vereséget szenvedtek a budapestiektől. A találkozót 4-2-re nyerték Nagy András tanítványai, a vezetőedző elégedett volt a csapat teljesítményével és a következőket mondta el az összecsapás után: „Nem volt kérdés, hogy győzni akarunk-e és mindenki száz százalékos koncentrációval csúszott fel a jégre, hozták azt, amit vártunk. Voltak hibák, felesleges kiállítások, de azon dolgozunk, hogy ezeket javítsuk és a későbbiekben ne fordulhassanak elő.”

A Bécs elleni hazai találkozó összefoglalója:

A két bajnokság párhuzamosan zajlik, az osztrák versenysorozat felsőházában sűrű a mezőny, hiszen a jelenlegi második Salzburg és a hatodik Okanagan között csupán öt pont a különbség. Ifjúsági csapatunk az ötödik helyen áll, a Bécs elleni találkozón magabiztos győzelmet arattak, egy nappal később viszont nem tudtak visszavágni a listavezetőnek a legutóbb elszenvedett vereségért, így a Klagenfurt elvitte a pontokat a Raktár utcából. Nagy András így nyilatkozott a két találkozót követően: „A Bécs elleni mérkőzés nehezen indult, de hála az égnek jöttek a gólok és nem csak egy sor volt eredményes, hanem mindenki hajtott. Minden meccsen ez lenne a jó, ha az összes játékos ki tudná venné a részét a munkából. Sajnos a Klagenfurt elleni találkozón az első sornak nem ment és a többiek nem tudták átvenni a szerepüket. Kaptunk egy potyagólt, nem koncentráltunk eléggé, a KAC sokkal jobban játszott, alig lőttünk kapura, nem is igazán hittük el, hogy győzhetünk. Játszottunk egy jó mérkőzést a Béccsel, másnap viszont nem ment. A srácoknak meg kell tanulniuk, hogy nagy nyomás alatt is kell tudni játszani és minden meccsnek tétje van. Sajnos elég hektikus a teljesítményünk, van, amikor minden összejön és mindenkinek jól megy, van, amikor pedig egyáltalán nem sikerül semmi. A magabiztosságunkon mindenképp javítani kell, ezen fogunk dolgozni, de nem vagyunk elkeseredve, igyekszünk a maximumot kihozni a csapatból.”

A Klagenfurt elleni hazai mérkőzés összefoglalója:

 

Hétvégén osztrák túrára utazik ifjúsági csapatunk, ahol három nap alatt három mérkőzés vár rájuk. Nagy András bizakodóan tekint a megmérettetésre: „Klagenfurtba utazunk az EBJL aktuális Development Weekend-jére, ott két Okanagan és egy Salzburg elleni találkozó vár ránk. Természetesen úgy utazunk, hogy mindhárom összecsapáson szeretnénk három pontot szerezni. Vannak sérültjeink és vannak betegeink, így nem lesz egyszerű kiállni, de mindent megteszünk.”