Összefogás a Donát-kápolnáért

  • 2023.04.28. 12:24
  • szekesfehervar.hu

A város közössége, magánszemélyek, vállalkozások, sportszervezetek, baráti társaságok összefogásának köszönhetően folyamatosan gyűlnek az adományok az öreghegyi Szent Donát-kápolna tetőszerkezetének felújítására. Az előzetes felmérések szerint a felújítás költsége mintegy kétmillió forint körül várható.

Az Öreghegyi Plébánia Karitász Csoportja az adománygyűjtés indítása mellett jótékonysági bált is szervezett. A támogatók felajánlásával és a bál bevételével az eddig összegyűlt összeg már elérte az egymillió forintot.

"A város legmagasabb pontján 1994 óta áll a kápolna, és szolgálja a hívők közösségét. Az utóbbi években több olyan hatás is érte (villámcsapás, viharos erejű szél), ami miatt kárt szenvedett az épület. A megsérült tetőszigetelés javítása és a faszerkezet állagmegóvása most a legfontosabb feladat, amelyet meg kell oldani. Az állapotfelmérésen kiderült, a munkálatok mintegy kétmillió forint körüli összegbe kerülnek. Az egyházközség feladata a rábízott épületeket rendben tartani, hogy ne csak a mostani, hanem a következő nemzedék is használni tudja. Reményteljes üzenetet hordoz az az összefogás, amely a kápolna ügyében elindult" – mondta Tornyai Gábor öreghegyi plébános. 

A jó ügy mellé állt a város közössége: magánszemélyek, vállalkozások, baráti társaságok. A sportszervezetek közül a MOL Fehérvár FC által felajánlott mezre lehetett licitálni, amelyet szerencsés tulajdonosa át is vett a szombati bálon. A Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapata egy mezt és egy ütőt bocsájtott kalapács alá.

Szabó Dániel CHL-meze LICITÁLOK
Olivier Roy ütője LICITÁLOK

Lehetőség van továbbra is a felajánlott adomány személyes átadására az Öreghegyi Plébánia nyitvatartási idejében, illetve utalásra a direkt erre a célra létre hozott 10702105-46915803-52000001bakszámlaszámra. A közleményben kérik, tüntessék fel, hogy „Szent Donát-kápolna”.