Nyitrai vendégjátékkal indul a szezon

  • 2018.08.10. 08:56
  • Fehérvárav19

A Fehérvár AV19 a szlovák extraligában érdekelt HK Nitra otthonában kezdi a felkészülést, ahol a 18 órakor kezdődő találkozón Hannu Järvenpää együttesének ellenfele a Visegrád Kupa tavalyi győztese, a Tipsport liga elődöntőse lesz.

„Jó csapattal kezdeni a felkészülést mindig előnyös számunkra” – kezdte csapatunk vezetőedzője. „A Nyitrának jó csapata van, minden évben veszélyesek. A mai találkozótól azt várom, hogy a játékosaim megfelelő hozzáállással lépjenek jégre, arról még túl korai lenne beszélni, hogy a játékunk kész a szezonra, ezen még a következő időszakban fogunk dolgozni” – tette hozzá Hannu Järvenpää.

A Fehérvár AV19 első felkészülési ellenfele július 23. óta az edzőteremben, július 27. óta pedig a jégen készül a 2018/2019-es szezonra. Andrej Kmec, az együttes másodedzője a csapat honlapjának elmondta, lépésről lépésre haladnak, de bizonyos dolgokat csak mérkőzéshelyzetben lehet gyakorolni, így nagyon várják a magyar EBEL-együttes elleni találkozót. Számos új játékos mutatkozik be a Nyitra keretében péntek este, hiszen – bár a csapat magjával már áprilisban szerződést hosszabbított a klubvezetés – tizennégy játékos pénteken mutatkozik be a szurkolók előtt.

A Fehérvár AV19 sem tétlenkedett azonban a nyáron, Horváth Dániel erőnléti edző kemény konditermi edzéseket vezényelt a keretnek, majd a légiósok érkezése után Hannu Järvenpää vezényletével folytatódott a közös munka, immáron jégen. A gárda augusztus 1. óta készül jeges edzésekkel a szezonra, a felkészülési mérkőzések sorában pedig két szlovákiai és egy lengyelországi túra mellett a német Müller’s FanShop Cup vár még Kógerékre az évad kezdete előtt, szeptember első hétvégéjén pedig Székesfehérváron, az Ifj. Ocskay Gábor Emléktornán is szerepel majd az együttes. „Nagyon várjuk az első felkészülési mérkőzést a hosszúra nyúlt nyári munka után” – mondta Kóger Dániel a nyitrai találkozó előtt. „A szisztémákat még csak részleteiben kezdtük átvenni, de az edzők szeretnék már most látni, hogy egy-két dolog visszaköszön a jégen, amiről beszéltünk az edzéseken. Tavaly már játszottunk a Nyitrával, biztosan nagyon hasznos összecsapás lesz, az ő keretük is sokat változott, így várjuk, milyen csapattal is nézünk farkasszemet.”