Nyilatkozatok és összefoglaló a magyar-ukrán után

  • 2017.04.22. 21:00
  • Fehérvárav19
A világbajnokság nyitómérkőzése utáni értékelések és a mérkőzés összefoglalója.

Rich Chernomaz, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: „A világbajnokság első meccsét mindig nehéz megnyerni. A mérkőzés első 10-12 percében idegesen játszottunk, sokat hibáztunk, de miután megnyugodtunk, egyre jobban összeállt a játékunk. A második harmad elején megszereztük a vezetést, ekkor már jól hokiztuk, csakhogy sok kiállítást kaptunk, ezzel pedig visszahoztuk az ukránokat a meccsbe. Az ellenfél speciális egységei meglehetősen hatékonyak voltak, a kapusa elképesztő védéseket mutatott be. A harmadik játékrészben végre belőttük a helyzeteinket, újra átvettük a vezetést, a végjátékban pedig tartottuk magunkat a taktikához. Nem engedtük, hogy az ukránok nyomást gyakoroljanak ránk, mint akkor, amikor a meccs elején rendre elvesztettük a korongot. Büszke vagyok a csapatra, hogy megtalálta az utat a győzelemhez.”

Hári János, a magyar válogatott csatára: „A győzelem kulcsa a türelem volt, hiszen az ukránok második harmadban szerzett két találata után is tartottuk magunkat a saját játékunkhoz, ennek pedig a harmadik harmadban meg is lett az eredménye. Jobban játszottunk, mint az ellenfelünk, többet is lőttünk kapura, ellenben kihagytuk az előnyeinket és a nagy helyzeteinket, miközben ők jól éltek a lehetőségeikkel. Ma még örülünk ennek a győzelemnek, de aztán már csak a következő, osztrákok elleni meccsre koncentrálunk.”

Erdély Csanád, a magyar válogatott csatára: „Az osztrákok elleni mérkőzésig egyértelműen fejlődnünk kell emberelőnyben, hiszen az ukránok ellen ilyen szituációból egyszer sem sikerült betalálnunk, pedig 5-3 ellen is voltunk a jégen. Emellett a védekező harmadból való indulás és a támadásépítés sem úgy ment, ahogy kellett volna, de most van egy szünnap, azon dolgozunk, hogy ezeket kijavítsuk.

Bartalis István, a magyar válogatott csapatkapitánya: „Nehezen kezdtünk, mindenki izgult az elején, eladtuk a korongokat, ezzel helyzeteket teremtettünk az ukránoknak. A meccs második felében már sokkal jobban hokiztunk, kontroll alatt tartottuk a játékot. A végére megnyugodtunk, azt csináltuk a jégen, amit kért tőlünk a szakvezetés.”

Olekszandr Szavickij, az ukrán válogatott szövetségi kapitánya: „Hiába tettünk meg mindent a győzelemért, a legjobbunk sem volt elég. A játékosaim harcosokként küzdöttek, ezért dicséret illeti őket, a magyar csapatnak pedig jár a gratuláció. Ritkán találkozunk ilyen erős ellenféllel.”

Forrás: jegkorongszovetseg.hu


Fotó: Fényes Gábor/MJSZ