Nyilatkozatok az Ausztria elleni felkészülési mérkőzés után

  • 2018.04.05. 11:32
  • Fehérvárav19
A sógorok elleni hosszabbításos győzelem után a két vezetőedző, valamint Sofron István, Kóger Dániel és Szabó Bence mondta el meglátásait.

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány: „Mindig jó érzés nyerni. Az első harmad rendben volt, a másikban nagyon jól játszottunk, aztán a harmadikban nem vigyáztunk eléggé a korongra, elkövettünk pár buta hibát. Talán túlzottan is próbálkoztak a játékosok, meg akarták mutatni, hogy mit is tudnak, de most az ilyen hibákból egyenlített az ellenfél. A hibákat leszámítva kontroll alatt tartottuk a meccset. Sokaknak ez volt az első mérkőzésük több hét után, így érthetőek a hibák, de a jövőben ezeket meg kell szüntetnünk.”

Roger Bader, az osztrák válogatott szövetségi kapitánya: „Kilenc újoncot avattunk, és sokan hat hete nem játszottak meccset, így idő kellett ahhoz, hogy felvegyék a ritmust. A második harminc perc sokkal jobban sikerült, mint az első. Ha háromgólos hátrányt dolgozunk le, az mindig biztató. Sok játékosom hiányzik még, de ez jó lehetőség a tapasztalatszerzésre a fiataloknak.”

Sofron István, a válogatott csatára: „Egész jól kezdtünk, aztán picit magunkra húztuk az ellenfelet. Mindkét csapat a felkészülés közepén tart, és még nagyjából a keret fele hiányzik, így nagy következtetéseket nem kell levonni ebből a meccsből, összességében egy jó felkészülési találkozó volt. Jól éreztem magam a jégen, bár voltak hibáim.”

Kóger Dániel, a válogatott csatára: „Megtiszteltetés volt csapatkapitánynak lenni hazai közönség előtt, de vagyunk többen a csapatban, akiknek nem kell betű a mezen ahhoz, hogy vezetők legyünk. Első felkészülési meccs-szaga volt, akadtak helyzeteink, a sorom több gólt is lőhetett volna, de sajnos kaptunk is egyet. Erre a teljesítményre lehet építkezni a jövőben. Minden meccsen megpróbálunk fejlődni, hogy a vb-re készen álljunk.”

Szabó Bence, a magyar válogatott védője: „Leírhatatlan élmény volt debütálni a válogatottban hazai pályán és ennyi ember előtt. Izgultam a meccs előtt, de ki ne izgulna ilyen közönség előtt, ennyi idősen?”

Forrás: Magyar Jégkorong Szövetség