Nyilatkozatok a Litvánia elleni győzelem után

  • 2019.05.02. 16:00
  • Fehérvárav19
A litvánok elleni 4-1-es győzelem után edzők és játékosok értékeltek.

Majoross Gergely, a magyar válogatott megbízott szövetségi kapitánya: "Lehet, hogy átszakadtak gátak ezzel a győzelemmel, de nem gondolom, hogy nagy mentális blokkok lettek volna bennünk. Az első meccsbe rossz felfogással mentünk bele, a másodikon már rendben volt a játék, de nem úgy pattantak a korongok, ahogy szeretnénk. Most is jól játszottunk, az ellenfél gyengébb volt és ezt tudtuk megbüntetni elég sokszor. Litvánia elég erős ahhoz, hogy fájdalmat tudjon okozni, ha hagyunk neki erre lehetőséget, és örülök, hogy nem adtunk nekik esélyt az emberelőnyökön kívül és sikerült megvalósítani, amit elterveztünk. A második meccs után egyértelművé vált, hogy Bartalist középre kell tenni, mert szükség van a sebességére, az energiájára és arra a nagy területre, amit le tud fedni - ez jól sült el. Azt gondoltuk, hogy Sofronnak tud segíteni két olyan ember, aki sok energiát hoz, aki megszerez és megtart korongokat és kiszolgálja őt, hogy ő is kamatoztathassa az erényeit - így lett ez a trió eredményes. Mindenki tette a dolgát, jó döntéseket hozott."

Daniel Lacroix, a litván válogatott szövetségi kapitánya: "Nagyon nehéz meccset játszottunk. Találkoztunk már néhány kemény ellenféllel, de Magyarország ugyanilyen jónak bizonyult, kiválóan felkészült belőlünk. Mi kicsit fáradtnak tűntünk. Fiatal a keretünk, bízhatunk a lelkesedésben, de kevesebb mint huszonnégy órán belül kétszer játszottunk, ezért hibáztunk többet."

Bartalis István: "Az egész csapatnak jó érzés volt, hogy az első gólt mi lőttük és nem az eredmény után futottunk. Ezáltal mindenki egy kicsit megkönnyebbült, utána nyugodtabban tudtuk hozni a játékunkat. 4-1-nél már nem követtük a megbeszélteket, emiatt pedig elkövettünk néhány hibát, ha ezeket kiküszöböljük, akkor a következő mérkőzés is jó lesz. A gólok most jöttek, de a játékunkban a találkozó végén már volt kivetnivaló, a kép jobban festett a fehéroroszok ellen. Bevált a változtatás a sorokban, visszakerültem centernek, ott jobban érzem magam, meglátjuk, hogyan folytatjuk tovább. Az biztos, csak saját magunkkal kell foglalkozni. Minden óra számít, amit phenéssel tudunk tölteni és fontos lehet, hogy a szlovénok ma később játszanak."

Erdély Csanád: "Látszott a játékunkon, hogy minél jobban belelendülünk, minél több gólt lövünk, annál magabiztosabban játszottuk meg azokat a helyzeteket, amiket korábban nem. Sokkal korongbiztosabbak voltunk, mint az első két meccsen, még ha a litván csapat nincs is azon a szinten, mint a fehérorosz. Ez időzítés szempontjából tökéletes volt, kipróbálhattuk az új sorkombinációkat és lendületet kaptunk a beragadt rajt után. Örülök, hogy különböző játékosok léptek fel, nemcsak a góllövésben, hanem a védelemben is. Ez most pont az a találkozó volt, amire szükségünk volt."

Sofron István: "Élet-halál meccs volt, hiszen láttuk, hogy a litvánok milyen eredményeket értek el és hogy milyen szoros ez a csoport. Nagyon jól játszott a csapat, összeszedettek voltunk. Külön öröm, hogy betaláltam és megvan a századik pont, de a legfontosabb, hogy csapatként játszottunk és így tudtunk nyerni. Szlovénia keretét jó játékosok alkotják, és ott van Kopitar is, de nekünk is van Bartalisunk, Hárink. Ha tudjuk ugyanezt a játékot hozni, belőjük a helyzeteinket és a szerencse is mellénk áll, akkor bárki ellen van esélyünk. Lépésről lépésre kell haladni, legalább így játszani és akkor nyerhetünk Szlovénia ellen is."

Vay Ádám: "Nehéz volt, hogy sokáig nem akadt dolgom, fejben ott kellett lenni ilyenkor. Szerencsére elkaptam a fonalat és megoldottam a helyzetet. A hátvédek jól mozogtak előttem, végig domináltuk a meccset, és szerencsére most belőttük a helyzeteinket."

Szirányi Bence: "Jól vagyok a sérülés után, bekötötték a térdemet, nem éreztem fájdalmat a meccs alatt. Nem vette el a fókuszt a játéktól, szerencsére nem kellett rá figyelnem, és nagyon benne voltunk a meccsben. Tudtuk, hogy Litvánia tegnap kora este még játszott, azaz kevesebbet pihent, ezért le kellett őket támadnunk. Megtettük, amit a stáb kért tőlünk: a legelejétől nyomtunk, elvettük az idejüket, helyzeteiket, nekünk pedig sikerült gólokat szereznünk. A sorok jól működtek, remélem, a folytatásban is így marad és hasonló erőfölényben tudunk játszani."

Macaulay Scott: "Boldog vagyok a győzelem miatt, fontos volt két vereség után javítani. Stabilan játszottunk, megtettük, amit kellett. Nem pánikoltunk, maradtunk a tervnél, és ennek köszönhetően lett meg a siker."