Nem szabad félvállról venni a Bulldogokat

  • 2020.01.12. 09:11
  • Fehérvárav19

A Hydro Fehérvár AV19 vasárnap a Dornbirn Bulldogs együttesét fogadja. A tabellautolsó elleni, 17:30-kor kezdődő mérkőzést a Digi Sport élőben közvetíti.

Miután a Villachhal szemben büntetők után alulmaradt csapatunk, eldőlt, hogy már biztosan az alsóházban folytatja az Erste Bank Eishockey Liga idei küzdelmeit. A bónuszpontok tekintetében ugyanakkor még nincs végleges sorrend, hiszen, az 57 pontos Bolzano mögött a Villach (53 pont), a Graz (52) és a Hydro Fehérvár AV19 (48) küzd az egységekért. Az idei szezonban változott a pontok rendszere a tízfordulós alsóházi rájátszásban, hiszen a hatodik helyezett 8, a hetedik 6, a nyolcadik 4, a kilencedik 2 és a tizedik 1 bónuszpontot kap. A tizenegyedik extra pontok nélkül vág neki a január végén kezdődő második szakasznak.

Ahhoz, hogy a Hydro Fehérvár AV19 minél több ponttal indíthassa a középszakaszt, a hátralévő három mérkőzésen két felsőházi ellenfél (Klagenfurt, Salzburg) mellett a Dornbirnt is le kell győznie. A Bulldogok, akik 2017. február 15-én győztek utoljára Székesfehérváron, idén messze az elvártak alatt teljesítenek. A pénteki, Klagenfurt elleni találkozón idén ötödik alkalommal zártak gól nélkül egy találkozót, ráadásul egy hárommérkőzéses győzelmi szérián kívül mindössze négy sikerrel rendelkeznek. Ettől függetlenül azonban nem szabad félvállról venni a voralbergieket, hiszen idén a Bolzanot és a Salzburgot is meglepték már, Kai Suikkanen és Hannu Järvenpää pedig rendkívül jól ismerik egymást, hiszen a nyolcvanas években a Kärpät együttesében, valamint a finn válogatottban is együtt kergették a pakkot (ráadásul sortársak is voltak).

A találkozó előtt Hannu Järvenpää mellett Szita Donát is figyelmeztetett, nem szabad félvállról venni a voralbergieket, emellett szó esett az öltözői hangulatról és a hibák kiküszöböléséről is.