Nem sikerült a pontszerzés Klagenfurtban

  • 2017.12.03. 19:41
  • Fehérvárav19
A Fehérvár AV19 4-0-s vereséget szenvedett a Klagenfurt otthonában. A magyar EBEL-csapat helyzeteit nem tudta gólokra váltani, míg a karintiaiak minden hibát megbüntettek.
EBEL / Alapszakasz -
2017.12.03 Vasárnap / 17:30
EC-KAC
vége
4:0
(1:0, 2:0, 1:0)
Nézőszám: 3 435
Fehérvár AV19
Klagenfurt / Stadthalle
BALUSKA, STERNAT, ANGERER, BÄRNTHALER
EC-KAC
Madlener (Duba) - Schnetzer, FISCHER, Geier, Koch, Geier - Kapstad, Robar, Harand, Brucker, Kreuzer - Strong, Schumnig, Richter, Talbot, Rheault - Duller, Ganahl, Hundertpfund, Bischofberger
Fehérvár AV19
Carruth (Rajna) - Palin, Vidmar, Koger, Hari, Erdely - Uotila, Manavian, Lovecchio, Luttinen, Gilbert - Stipsicz, Szabo, Sarpatki, Reisz, Vincze - Kiss, Kocsis, Vizi
Gólszerzők: Richter, Ganahl, Ganahl, Harand ill.
Kiállítások: 10 ill. 8
Négy hiányzóval kellett számolnia a Fehérvár AV19 edzőinek a vasárnapi, klagenfurti vendégjátékon. Olivier Latendresse a Bécs elleni, idegenbeli mérkőzésen egy ütközés után szenvedett sérülést, a tapasztalt támadó visszatérésére azonban már nem kell sokat várni. Szintén nem léphetett jégre kisebb sérülés miatt Ales Music és Johathan Harty, ám jó hír, hogy a tervek szerint a hétvégén mindketten jégre léphetnek majd. Hosszabb kihagyásra kell számítania viszont Szabó Krisztiánnak, aki Villachban ütközött ellenfelével, rá közel kéthetes pihenő vár.
Alig telt el 20 másodperc, amikor Gilbert húzott el a jobb oldalon, betört a kapu elé, pöccintését védte Madlener, a kipattanót Luttinen a levegőből ütötte be. A Baluska-Sternat bírópáros azonban videózás után érvénytelenítette a találatot, mivel a finn támadónak magasan volt a botja az eset pillanatában, így maradt a döntetlen. A Klagenfurt dominált az első percekben, Carruthnak kellett többször is hárítania, de inkább távoli próbálkozásokkal kísérleteztek az osztrákok, igazán nagy helyzetig nem jutottak. A játékrész feléhez közeledve emberelőnybe kerültek a hazaiak Hári kiállítása után, majd LoVecchiot is leküldték a játékvezetők, így immár kettős fórban adogathattak a karintiaiak.  Gyorsan fel is tudtak állni a támadóharmadban, sőt a vasat is eltalálták, de csapatunk kivédekezte a hátrányt,  LoVecchio visszatérése előtt pedig Bruckernek kellett kiülnie, jöhetett a fehérvári speciális egység a jégre. Egy eladott korong után azonban a KAC talált a hálóba, Talbot tálalt Marco Richter elé, aki kicselezte Carruthot és behúzta a játékszert. (1-0) Nem sikerült élni a fölénnyel a későbbiekben sem, egyenlő létszámnál pedig inkább a mezőnyjáték dominált, kevés megszakítás és magas tempó jellemezte ezt a periódust. A játékrész vége előtt ismét átvették az irányítást a vörösök, Ganahl és Talbot is veszélyeztettek, de az amerikai kapus jól zárt.

Lassabban indult a középső etap, több tilos felszabadítás és kirepülő korong is szabdalta a folyamatos hokit, aztán Bruckert ismét szabálytalannak ítélték a bírók, öt a négy ellen támadhatott a Fehérvár AV19. Manavian életerős bombákkal próbált betalálni, de Madlener ezeket biztosan fogta. A kiegészülés után előbb Robar kísérletét kellett védenie Carruthnak, majd a 27. percben Hundertpfund vitte be a játékszert a magyarok harmadába, Manuel Ganahlhoz tolta azt, aki kapásból lőtte be az amerikai hálóőr lábai között a kapuba. (2-0) Maradt támadásban a Klagenfurt, többször is bravúrra volt szüksége kapusunknak, a másik oldalon Kóger tesztelte Madlenert, aki tartotta hibátlan mérlegét. Nyomott az osztrák gárda, ezt pedig nem tudta hiba nélkül átvészelni csapatunk, Manaviannak kellett kiülnie gáncsolásért. 6 és fél perccel a harmad vége előtt  kihasználták a fórt a hazaiak, Bischofberger próbálkozása még elakadt a blokkban, de a lecsorgót Ganahl a hálóba vágta, így duplázott. (3-0) Nem változott a játék képe, a KAC gyorsan megszűrte a vendégek támadásait és igyekezett beszorítani a Clint Thornton és Énekes Lajos által dirigált alakulatot. Ez ugyan sikerült is, de a játékrész utolsó pillanataiban Ganahl kiállítása miatt megfogyatkozott a rekordbajnok.

Előnyben kezdhették így a harmadik felvonást a fehérváriak, de ezzel a lehetőséggel sem sikerült élni. A folytatásban is inkább Carruth kapuja előtt folyt a játék, de újra a Klagenfurti hátrányos sornak volt jelenése, Strong büntetése miatt. Ezt a fórt már ígéretesebben játszotta meg a magyar együttes, de Madlener remek napot fogott ki. Megrázták magukat Háriék, kijött a szorításból a Fehérvár, de továbbra sem sikerült túljárni az osztrákok eszén. Az 53. percben LoVecchiot ítélték szabálytalannak Sternaték és bár jól adogattak a vörösmezesek, nagyobb lehetőségig nem jutottak. Egyenlő létszámnál azonban komoly helyzet maradt ki, egy gyors ellentámadás végén Koch passzolt Stefan Geierhez, aki kapásból lőtt, de Carruth átért és a mamuttal mentett. Az 58. percben azonban már ő is tehetetlennek bizonyult, amikor Kapstad centerezett a kapu elé, a teljesen üresen érkező Patrick Harand pedig fonákkal a hálóba emelt, ezzel beállítva a 4-0-s végeredményt. A Fehérvár AV19 a pénteki győzelem után, a másik karintiai csapattal szemben alulmaradt idegenben.  

Fotó: EC-KAC Betriebs GmbH