Nem sikerült a bravúr a svédek ellen

  • 2017.04.03. 23:18
  • Fehérvárav19

A világbajnokság előtti első felkészülési mérkőzést a svédek ellen játszotta nemzeti csapatunk, ahol kiválóan helyt álltak, de végül 4:0-s vereséget szenvedtek a jobban játszó kék-sárga mezesek ellen.

Válogatott / Felkészülés -
2017.04.03 Hétfő / 19:00
Magyarország
vége
0:4
(0:1, 0:2, 0:1)
Nézőszám: 2 200
Svédország
Budapest / Tüskecsarnok
Gebei Péter, Haszonits Miklós, Németh Márton, Soós Dániel
Magyarország
Hetényi (Bálizs) - Gőz, Kiss, Magosi, Galanisz, Csányi - Sagert, Szirányi, Hajós, Erdély, Bartalis - Garát, Wehrs, Vas, Kóger, Bodó - Mestyán, Kovács B., Nagy K., Benk, Reisz
Svédország
Eriksson (Svedberg) - Fantenberg, Rundblad, Omark, Pettersson A., Pettersson E. - Holm, Rosén, Emanuelsson, Evenberg, Lindholm - Aho, Burström Bergström, Gynge, Zaskrisson - Larsson, Martinsson, Brodin, Ejdsell, Kempe, Norman
Gólszerzők: Gynge, Norman, Pettersson A., Lindholm
Kiállítások: 6:8

Alig 20 másodpercre volt szüksége a svéd válogatottnak a vezetés megszerzéséhez, amikor Gynge lepte meg a magyar védelmet és talált be Hetényi kapujába. (0:1) A harmadik percben egy csapatbüntetés után előnyben próbálkozhattak a magyarok, de kapura lövésig csak Erdély jutott. A következő percekben is folyamatosan nyomás alá helyezték kapunkat a kék-sárga mezesek, de védelmünk a helyén volt. A harmad felénél Benk akadályozott, de a hátrány alatt játékosaink folyamatosan felszabadítottak a harmadunkban. Kovács Bronson és Norman szólalkozott össze, így mindkettőjüket két perccel büntették a játékvezetők. A négy a négy elleni játékban egyik csapatnak sem sikerült a gólszerzés, hiába próbálkozott a svédek részéről Lindholm, hazai részről pedig Kóger. Erdély is megpróbálta bevenni a svéd kaput, de a vendégek hálóőre ezúttal is jobbnak bizonyult. A tizenhetedik percben egy újabb kiállítás nehezítette válogatottunk dolgát, amikor Mestyán akadályozott, így két percre a büntetőpadra kellett ülnie. A hátrányt csapatunk sikeresen kivédekezte, sőt Zackrisson szabálytalansága után egy percig újra négy a négy ellen állhatott fel a két nemzeti gárda. A játékrész vége előtt még Bergström került ziccerbe, de Hetényi védett, így 0:1-es állással vonulhattak öltözőbe a csapatok.

A második harmad első percében a svédek máris betörtek a hazai harmadba, de Pettersson lövését Hetényi bravúrosan védte. Ezután is sok dolga akadt a magyar kapusnak, ugyanis a következő percekben is folyamatosan próbálkoztak a vendégek. A huszonharmadik percben egy szép keresztpassz után Gynge veszélyeztetett, majd Fantenberg próbálkozott messziről, de nem tudták növelni előnyüket a svédek. A huszonhatodik percben Erdély szabadított fel a védekező harmadunkban és indult meg a vendég kapu felé, de a svédek védelme megállította. Két perccel később Magosi veszélyeztette Eriksson kapuját, majd Csányi lőhetett tiszta helyzetből, de lövését hárította a svéd hálóőr. A harmincadik percben Norman került helyzetbe, de ezt a próbálkozást már nem tudta védeni Hetényi, így kettőre nőtt a csapatok közötti különbség (0-2). A mérkőzés felénél Rich Chernomaz kapust cserélt, így Hetényit Bálizs váltotta. Nem sokkal a kapuscsere után egy újabb veszélyes helyzetet tudtak kialakítani a svédek: a kapu mögül passzolt vissza Gynge a védelmünk által figyelmen kívül hagyott Petterssonnak, aki nem hibázott (0-3). A harminchatodik percben Csányi kapott remek passzt a kapu elé, de nem tudta átjuttatni a korongot a gólvonalon. Három perccel a harmad vége előtt Petterssonnak kellett kiülnie a büntetőpadra, csapatunk pedig többször is próbálkozott az előny alatt, de komolyabb helyzetet nem tudtak kialakítani, így háromgólos hátrányban várhattuk a harmadik játékrészt.

Az utolsó harmad is a vendégeknek indult jobban, negyvennegyedik percben  Brodin alakított ki veszélyes szituációt, ám a kapuvas megmentette csapatunkat az újabb góltól. A mérkőzés további részében is a svédek uralták a játékot, folyamatosan veszélyeztették Bálizs kapuját, aki óriási védeseket mutatott be. A negyvenkilencedik percben Bodo vezette végig a játékszert a pályán, majd lőtt kapura, de Eriksson hárított. Három perccel később Gynge szerzett korongot a semleges harmadban és kettő az egy ellen indultak meg a Zackrissonnal, ám nem tudtak betalálni, de egy perccel később Lindholm értékesíteni tudott egy kipattanót (0-4). A harmad második felében a svédek nyomás alá helyeztecsapatunkat, és többnyire a hazai harmadban folyt a játék, de újabb találat nem született, így a Rich Chernomaz vezette alakulat 0-4-es vereséget szenvedett a svédek elleni felkészülési mérkőzésen.

A Magyar Válogatott Finnország ellen játsza következő meccsét pénteken 19 órakor.