Nem sikerült a bravúr

  • 2019.03.03. 19:44
  • Fehérvárav19
A Fehérvár AV19-nek nem sikerült megszakítania a Vienna Capitals veretlenségi szériáját és négygólos vereséget szenvedett az osztrák fővárosban.

EBEL / Középszakasz -
2019.03.03 Vasárnap / 17:30
spusu Vienna Capitals
vége
6:2
(0:1, 3:1, 3:0)
Nézőszám: 4 350
Hydro Fehérvár AV19
Bécs / Erste Arena
GRUBER, SIEGEL, REZEK, SOOS
spusu Vienna Capitals
Lamoureux (Starkbaum) - Wall, Clark, Olden, Holzapfel, Wukovits - Fischer, Dorion, DeSousa, Vause, Rotter - Peter, Mullen, Nödl, Nissner, Schneider - Lakos, Romig, Großlercher
Hydro Fehérvár AV19
Kornakker (Carruth) - Harty, Szabo, Erdely, Hari, Sarpatki - Caruso, Wishart, Luttinen, Koskiranta, Meland - Stipsicz, Tikkanen, Szabo, Reisz, Phillips - Szita
Gólszerzők: Schneider, Olden, DeSousa, Holzapfel, DeSousa, Schneider ill. Erdely, Sarpatki
Kiállítások: 10 ill. 6

Kiegyenlített játék, kevés helyzet jellemezte a Fehérvár AV19 bécsi vendégjátékának kezdetét, az első védésre a 3. percig kellett várni, ekkor Olden kínálta meg Carruthot, majd Peter is távolról próbálkozott, de kapusunk a helyén volt. A lehetőség után is folytatódott a jó tempójú, de helyzetek nélküli mezőnyjáték, a felek jól szűrték a támadásokat, így egyik alakulat sem tudott eljutni ellenfele kapujáig. Az oda-vissza játékot Wall egyéni akciója törte meg, majd Stipsicz tette rá balról, de Lamoreaux hárított. A játékrész közepén Szita került helyzetbe, majd Koskiranta beadását Hári értékesíthette volna, de maradt a 0-0. DeSousát látták szabálytalannak a játékvezetők, így öt a négy ellen jöhetett a Fehérvár AV19, előbb Stipsicz lőhetett kapásból, majd Phillips próbálkozását hárította Lamoreux. Felszabadítottak a bécsiek, a második előnyös egységből pedig Wishart bombázott a kékről, majd Hári próbálkozhatott, ám végül kiegészültek a hazaiak. A harmad végét is a kiegyenlített játék jellemezte, mindkét oldalon adódtak kisebb helyzetek, egy kapu előtti kavarodás végén Meland lehetősége még kimaradt, a következő akció végén Erdély Csanád középről azonban már a hálóba lőtt (0-1), így vendégvezetéssel ért véget az első etap.

Carruth-védéssel kezdődött, majd fehérvári góllal folytatódott a második harmad, egy szép egyéni akció végén Sárpátki Tamás emelt a bécsi kapuba (0-2). Újra hazai oldalon nyílt a büntetőpad ajtaja a találat után, ezúttal Lakost látták szabálytalannak a játékvezetők, a fórban előbb Luttinen lőhetett tisztán, majd egy kapu előtti kavarodás végén Meland növelhette volna tovább az előnyt, végül újra Luttinen előtt kínálkozott lehetőség, de kimaradt. Fordult a kocka, Szabó Krisztiánnak kellett kiülnie, de nem tudott jelentős nyomást gyakorolni az osztrák együttes a fehérvári kapura, sőt, előbb Harty, majd Erdély próbálkozhattak hátrányban, a kiegészülés után pedig Sárpátki kapott jó passzt a kanadai hátvédtől, de nem sikerült átjuttatni a gólvonalon a pakkot. A lefújás után Clark és Sárpátki akaszkodtak össze, végül mindketten kétperces kiállítást kaptak, így négy a négy ellen ment tovább a játék. A harmad közepén aztán Peter Schneider révén egy Carruth lába között átcsúszó fonáklövéssel egy gólra zárkóztak a hazaiak (1-2). A találat után pillanatok alatt sebességet váltott Dave Cameron együttese, beszorították csapatunkat, egy bécsi támadás végén Reiszt büntette a Siegel-Gruber bírópáros, öt a négy ellen pedig egyenlítettek a sárgamezesek, egy passzjátékot követően Sondre Olden helyezett a kapuba (2-2). Maradt az osztrák fölény a gól után is, és a nyomás újabb találattá érett, Nissner tette kapura a korongot, Carruth pedig épp az érkező Chris DeSousa elé ejtette azt, aki nem is hibázta el a lehetőséget (3-2). A lefújás előtt DeSousa emelte ki a pakkot a nézőtérre, így öt a négy ellen jöhettek Háriék, de a dudaszóig már nem sikerült kihasználni a fórt.

Az áthúzódó kiállítás alatt sem sikerült érvényesítenie fölényét a kék-fehér együttesnek, a kiegészülés után pedig Schneider fordult be a kapu elé, de közelije kimaradt, ahogy a másik oldalon Szabó Dániel próbálkozása is. A 45. percben újra rezzent a háló Carruth mögött, Riley Holzapfel lövése egy vendég hátvéd korcsolyájáról jutott a kapuba (4-2). A harmad közepéig nem változott a játék képe, a Bécs jól védekezett, így kevés lehetőséget engedett csapatunknak, azonban az első két harmadban látott tempó jelentősen alábbhagyott a záró etapra. A harmad közepén előbb Nödl előtt maradt ki nagy lehetőség, aztán Holzapfel és Olden indulhattak kettő az egy ellen, de utóbbi nem tudott a hálóba emelni. 5 perccel a vége előtt Schneider ütközött Reisszel a palánk mellett, így fehérvári előnnyel folytatódott a találkozó. Hannu Järvenpääa kockáztatott, időt kért és Carruth is lekorcsolyázott, hat a négy ellen pedig záporoztak a lövések Lamoreaux kapuja felé, azonban nem jött össze a gólszerzés, sőt, egy kipattanó után Holzapfel és Chris DeSousa mehettek az üres kapura, utóbbi pedig nem is hibázott (5-2). Hiába próbálkoztak a szépítéssel a fehérváriak, tovább növelték előnyüket az osztrákok, Peter Schneider lőhetett tisztán, a korong pedig Carruth lábai között került a hálóba, így 6-2-es végeredménnyel zárult a találkozó az osztrák fővárosban.