Negyedszer is győzelem!

  • 2019.01.18. 21:24
  • Fehérvárav19
A Fehérvár AV19 idegenben győzött a Rekordbajnok ellen, ezzel az alapszakasz összes találkozóján jobbnak bizonyult osztrák ellenfele ellen.

EBEL / Alapszakasz -
2019.01.18 Péntek / 19:15
EC-KAC
vége
1:3
(0:0, 0:2, 1:1)
Nézőszám: 3 191
Hydro Fehérvár AV19
Klagenfurt / Stadthalle
BULOVEC, STOLC, KONTSCHIEDER, PARDATSCHER
EC-KAC
Haugen (Madlener) - Comrie, Fischer, Geier, Koch, Petersen - Gartner, Schumnig, Richter, Neal, Kozek - Strong, Unterweger, Bischofberger, Wahl, Hundertpfund - Harand, Duller, Kraus, Liivik, Witting
Hydro Fehérvár AV19
Kornakker (Carruth) - Harty, Szabo, Reisz, Hari, Kuralt - Caruso, Meland, Luttinen, Koskiranta, Sofron - Stipsicz, Tikkanen, Erdely, Sarauer, Phillips - Wishart, Szita, Sarpatki
Gólszerzők: Comrie ill. Sarauer, Meland, Meland
Kiállítások: 4 ill. 6

Két hazai lehetőséggel kezdődött csapatunk klagenfurti találkozója, amelyen Anze Kuralt visszatérhetett a jégre, Timotej Sille, valamint Szabó Krisztián azonban továbbra is a sérültlistán szerepel. A továbbiakban is maradt a pakk a hazai ütőkön, Carruth viszont hárított. Kiegyenlített küzdelem folyt a találkozó következő perceiben, a legnagyobb helyzet a játékrész felénél a pirosmezesek előtt adódott, Petersen próbálkozhatott távolról, de kapusunk a helyén volt. Sofron indulhatott kontrából, majd Sarauer pöccintett oldalról, ám Haugen védett. Meddő mezőnyjáték következett mindkét oldalon, egyik csapat sem tudott veszélyeztetni, nem jeleskedtek a felek a támadásépítésben. A harmad második fele is eseménytelenül kezdődött, látványos támadások, egyéni akciók és szabálytalanságok nélkül, kevés játékmegszakítással folyt a játék. Az etap végén Sárpátki dolgoztatta meg Haugent, de nem sikerült átjuttatni a korongot a gólvonalon, így az első 20 perc gól nélküli döntetlennel zárult.

Jobban kezdte a középső etapot a hazai csapat, együttesünk védelme jól működött, majd Meland indulhatott egyedül középen, de a Rekordbajnok hátsó alakzata is jól zárt. Hári előtt adódott a következő lehetőség, ez is kimaradt, aztán Wishart bombázott a kékről, ám a kipattanót Koskirantának nem sikerült bekotornia. Újra a hazaiak percei következtek, a szorításból Sofron kontrájával jött ki a magyar EBEL-együttes, de a kapuig ezúttal nem sikerült eljutni. A játékrész közepén jöhetett a találkozó első emberelőnye, miután Szabó Dánielt látták szabálytalannak a játékvezetők. A hátrány első percében nem jutott komolyabb lehetőségig a hazai együttes, majd Comrie került közel a gólszerzéshez, de Carruth ezt is hárította. Már egyenlő létszámnál is együttesünk kapuja előtt folyt a játék, aztán Erdély indult meg középen, Andrew Sarauer pedig két védő között kibújva került ziccerbe és nem is hibázott, ezzel megszerezve a vezetést (0-1). Lendületbe jöttek Koskirantáék a gól után, egy kapu előtti kavarodás után Eric Meland vágta a hálóba a pakkot, megduplázva a különbséget. A játékrész végére kiegyenlítődött a játék képe, a Klagenfurt azonban nem tudott közelebb kerülni a mieinkhez.

A hazaiaké volt a záró 20 perc első lehetősége, Koch lőhetett tisztán, de Carruth a helyén volt. Kuralt dolgoztatta meg Haugent a következőkben, majd Koskiranta is helyzetbe került, ám kimaradt. A másik oldalon beszorult együttesünk, több próbálkozás után aztán végül Adam Comrie találatával szépített a Rekordbajnok (1-2). A gól után Reisz tálalt Phillips elé, azonban a hazaiak kapusa a helyén volt, majd Hári került közel a gólszerzéshez, de nem sikerült visszaállítani a kétgólos előnyt. A 48. percben újra Szabó Dánielt látta szabálytalannak a Bulovec-Stolc bírópáros, viszont ezúttal nem tudott nyomást gyakorolni öt a négy ellen csapatunkra Petri Matikainen együttese. A kiegészülés után folytatódott az első játékrészre jellemző, eseménytelen játék, 6 perccel a vége előtt azonban a Fehérvár AV19 vette át az irányítást, Erdély nullszögből, Reisz közelről próbálkozott, majd Sofron maradt egyedül középen, de Haugen ezúttal is áthatolhatatlannak bizonyult. Az 56. percben Koskiranta kapott kétperces kiállítást magas bottal való játékért, nagy lehetőséghez jutottak tehát a hazaiak. Hiába nyomott a KAC, Carruth és a védelem állták a sarat, a kiegészülés után pedig bevitte a kegyelemdöfést Hannu Järvenpää együttese, Caruso és Eric Meland passzolgattak a kéken, végül utóbbi szánta el magát lövésre, a pakk pedig a vas és Haugen között a hálóban kötött ki (1-3). Comrie a gól előtt szabálytalankodott, így előnyben folytatódott a találkozó, a karintiaiak vezetőedzője pedig lehívta Haugent. A hazaiak nem tudták elhozni a bulit, Erdély és Hári elhibázták az üres kaput, így maradt a kétgólos különbség, csapatunk tehát a szezonban negyedszer is legyőzte a Rekordbajnokot.

Fotó: EC-KAC/Kuess