Negyedszer a Bolzano ellen

  • 2019.12.10. 08:00
  • Fehérvárav19

A keddi játéknap egyetlen mérkőzésén a Hydro Fehérvár AV19 19:15-kor a Bolzanot fogadja. A találkozó során újra a tekerespusztai otthon lakóit támogathatják.

Ezúttal dedikált ritkaságokért repülnek majd a korongok, a befolyt összeggel pedig a tekerespusztai otthon lakóinak karácsonyát támogathatják a keddi találkozó során: a Dreher felajánlása mellett értékes csomag talál gazdára: Kornakker Dániel dedikált kesztyűje, Erdély Csanád ütője és egy NHL 20 játék a fődíj a második szünet játékán.

A dél-tiroliak eddigi mindhárom egymás elleni mérkőzést behúzták a fehérvári gárda ellen. Az alapszakaszban először október közepén találkoztak a felek, akkor Székesfehérváron 4-3-as bolzanoi siker született. Gyorsan visszavághattak volna Kógerék a vereségért az olaszországi városban, ám ez két nappal később nem sikerült, 5-2-re a Rókák győztek, ahogy december 1-jén is, ahol az előző idegenbeli találkozóhoz hasonlóan háromgólos hazai győzelem született. Ha a két együttes formáját nézzük, a keddi összecsapás előtt a Hannu Järvenpää együttese megszerezheti első sikerét a pirosmezesek ellen: Kógerék az elmúlt négy mérkőzésből hármat megnyertek, míg a vendégek, Sebastien Sylvestre, a csapat legjobbjának elvesztését követően három mérkőzéses vereségsorozatban vannak, ráadásul a rossz szériával a hatodik helyre csúsztak vissza.

A felek 36. egymás elleni összecsapása előtt az örömérleg alapján a vendégek felé a billen a mérleg nyelve, a bolzanoiak huszonhárom alkalommal gyűjtötték be a pontokat, ám most nem ők élvezik a hazai pálya előnyét, hiszen főleg a Pala Ondában voltak sikeresek a fehérváriak ellen. A kedd este mindkét csapat számára a középmezőnyhöz zárkózásról szól majd. A HCB a hatodik helyen áll, mindössze két pontra lemaradva a Znojmo mögött, míg a fehérváriak hátránya a Vilacchal szemben hat pont. Ugyanakkor mindkét együttesnek hátrafelé is kell néznie, hiszen a Graz azonos pontszámmal áll a kilencedik helyen, míg a VSV lemaradása a pirosmezesekkel szemben 4 egység.

A két együttes nem szerepel teljes kerettel a 39. fordulóból előrehozott találkozón. A hazaiaknál továbbra is kérdéses Jonathan Harty játéka, a vendégek padján pedig nem lehet ott Tuferer, Flemming és Sylvestre sem, eltiltás miatt pedig Colton Hargrove játékára sem számíthat Clayton Beddoes vezetőedző. A találkozó előtt hazai részről Hannu Järvenpää mellett Szabó Krisztián elemezte az ellenfelet.