Négy sorral is megy

  • 2020.10.16. 23:31
  • Fehérvárav19

A Hydro Fehérvár AV19 az idei évadban először lépett jégre teljes keretével, a Villach otthonából pedig mindhárom pontot elhozták Háriék.

ICE / Alapszakasz -
2020.10.16 Péntek / 19:15
EC GRAND Immo VSV
vége
3:5
(1:1, 2:2, 0:2)
Nézőszám:
Hydro Fehérvár AV19
Villach / Stadthalle Villach
FICHTNER, PIRAGIC, GATOL, MIKLIC
EC GRAND Immo VSV
Gudlevskis (Schmidt) - Bacher, Mangene, Kammerer, Bjorkstrand, Lanzinger - Wolf, Schmidt, Wachter, Gill, Kosmachuk - Brunner, Zauner, Kornelli, Collins, Ulmer - Müller, Urbanek, Wohlfahrt, Maxa, Wappis
Hydro Fehérvár AV19
Ouzas (Kornakker) - Stipsicz, Campbell, Hargrove, Hari, Petan - Caruso, Horvath, Kahkonen, Bartalis, Szita - Geiger, Szabo, Erdely, Sarauer, Kuralt - Szabo, Mihaly, Sarpatki, Reisz
Gólszerzők: Maxa, Collins, Gill ill. Petan, Erdely, Hargrove, Hari, Erdely
Kiállítások: 16 ill. 10

Fehérvári támadásokkal indult a Villach elleni találkozó, majd Reiszt látták szabálytalannak a játékvezetők. A hátrányban jól működött a védelem, a kiegészülést követően azonban megszerezte a vezetést a hazai együttes, Nico Brunner lőtte ki a jobb felsőt (1-0). Kiegyenlített játék jellemezte a következő perceket, mígnem előbb Bachernek, egy perccel később pedig Kosmachuknak kellett kiülnie, a kettős előnyt pedig már gólra váltotta együttesünk, Alex Petan lőtt középről és nem is hibázott (1-1). A gól után maradt az oda-vissza játék kevés minőségi helyzettel, a harmad végén pedig előbb Petan kapott kisbüntetést, a dudaszó előtt pedig Maxa és Stipsicz is kétperces kiállítást kapott.

A középső etap kezdetén Sarauer próbálkozott közelről, majd Horváth passzolt Sárpátkinak, de kimaradt. Gudlevskis gáncsolta Mihályt, jöhetett a következő fehérvári előny. Jól forgattak Háriék öt a négy ellen, majd Collins iramodott meg egy korongszerzés után, de Ouzas hárított. Kiegészültek a hazaiak, egy kontrából pedig ismét vezetést szerzett a Villach, Chris Collins mattolta Ouzast (2-1). Kevés játékmegszakítással telt a harmad közepe, a Villach kétszer is mehetett szólóban, de Ouzas a helyén volt, a másik oldalon pedig Sárpátki és Kuralt lehetősége után kellett mentenie Gudlevskisnek. A 33. percben egy szép támadás végén aztán be is találtak a fehérváriak, Erdély ragasztott nagy gólt a villachi kapuba (2-2). Sarauer küzdött meg a korongért a villachi kapussal, a játékvezetők véleménye szerint szabálytalanul – a fórt pedig gólra is váltotta a vendéglátó, Sahir Gill értékesített egy kipattanót (3-2). Gyorsan érkezett a válasz fehérvári részről, Colton Hargrove éles szögből egyenlített a dudaszó előtt (3-3).

A záró harmad kezdetén ismét a kapusok voltak főszerepben, aztán Reisz kapott kétperces kiállítást, de ismét jól zárt a védelem. A 47. percben nagy lehetőséghez jutott együttesünk, Mangene kapott 2+2 perces kiállítást, ezt pedig gólra is váltotta a lehetőséget a Hydro Fehérvár AV19, Hári János lőhetett tisztán és nem is hibázott (3-4). A harmad közepére visszatért a kiegyenlített játék kevés játékmegszakítással, majd tempót váltott a Villach és hosszab beszorította a vendégeket. A szorításból gyors lehetőségekkel jött ki együttesünk, a harmad végén Kuralt hibázott ziccerben, így maradt az egygólos különbség. Másfél perccel a vége előtt lehozta kapusát Dan Ceman, Sarauer korongot szerzett, előretette Erdély Csanádnak, aki egy üreskapus góllal állította be a végeredményt (3-5). A végére is maradtak izgalmak, Zauner akaszkodott össze Hárival, az osztrákot a büntetőpadra küldték a játékvezetők. A rendes játékidős győzelemmel együttesünk tovább zárkózott az élmezőnyhöz.