Nálunk az előny

  • 2019.03.13. 21:38
  • Fehérvárav19
A Fehérvár AV19 megnyerte a negyeddöntő első mérkőzését hazai jégen a Red Bull Salzburg ellen.
EBEL / Rájátszás -
2019.03.13 Szerda / 19:15
Hydro Fehérvár AV19
vége
1:0
(1:0, 0:0, 0:0)
Nézőszám: 3 309
EC Red Bull Salzburg
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
BALUSKA, TRILAR, HRIBAR, ZGONC
Hydro Fehérvár AV19
Kornakker (Carruth) - Harty, Szabo, Erdely, Hari, Sarpatki - Caruso, Wishart, Luttinen, Koskiranta, Sofron - Stipsicz, Tikkanen, Meland, Sarauer, Vänttinen - Laday, Beukeboom, Szabo, Reisz, Szita
EC Red Bull Salzburg
Michalek (Herzog) - Heinrich, Regner, Hughes, Duncan, Harris - Raymond, ONeill, Baltram, Schiechl, Herburger - Jakubitzka, Trattnig, Gazley, VandeVelde, Raffl - Schreier, Cijan, Huber, Rauchenwald, Winkler
Gólszerzők: Koskiranta ill.
Kiállítások: 8 ill. 6

Vendégtámadással indult a negyeddöntő első összecsapása, Harris tette rá, Carruth védett, a másik oldalon Szabó bombázott a kékről, de kimaradt, majd Szitának sem sikerült a kipattanót a kapuba kotorni. Az 5. percben csapatunk előtt adódott nagyobb lehetőség, Hári próbálkozott kétszer is, ám maradt a 0-0. A Salzburgból Schreier lőtt távolról Carruth kapujára sikertelenül, ezután kapusunk és védőink bravúrjaira volt szükség Trattnig közeli próbálkozásánál. Luttinen kapott kisbüntetést, előnyben jöhettek a fehérmezesek, azonban sem Duncan, sem Raffl nem tudták megszerezni a vezetést. A kiegészülés után is inkább salzburgi ütőkön járt a pakk, a legnagyobb lehetőség Berger előtt kínálkozott, de gól ekkor sem született. A 13. perctől kiegyenlített játékot mutattak a felek, Meland szerezhetett volna vezetést csapatunknak, viszont Michalek a helyén volt. A 16. percben Sofron indult jobb szélen, a salzburgi kaput megkerülve passzolt Koskiranta elé, aki nem hibázott (1-0). A gól után nem sokkal Szabó Dánielt látták szabálytalannak a játékvezetők, másodszor támadhatott előnyben Red Bull, ám a fehérvári hátrányos egységek jól mozogtak, így nagyobb helyzetig nem jutottak a vendégek a fórban. 30 másodperccel a harmad végét jelző dudaszó előtt még Trattnig egyenlíthetett volna, Carruth hárított, tehát egygólos hazai előnnyel mehettek a csapatok az öltözőbe.
A középső játékrész is vendéghelyzettel indult, Harris csapott le egy blokkról lepattanó korongra, de Carruth védett, hazai oldalról pedig Sárpátki veszélyeztetett. A 23. percben egyenlíthetett volna a Salzburg, ám kapusunk pár centivel a gólvonal előtt rátenyerelt a pakkra. Koskiranta indult középen, lövését hárította Michalek, kontrában Raymond kínálta meg Carruth-ot a kék vonalról. A 30. percben Meland indult el kicselezve a vendégek védelmét, de blokkolták, majd a másik oldalon Heinrich lövése pattant ki a vasról. A harmad derekánál oda-vissza játékot láthatott az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok szépszámú közönsége, majd Harris kapott kisbüntetést, először jöhetett előnyben a Fehérvár AV19, ahol Koskiranta és Vänttinen növelhették volna tovább az előnyt, Michalek azonban a helyén volt. A kiállítás utolsó másodpercében hazai oldalon is nyílt a büntetőpad ajtaja, a Fehérvár AV19-ből egyszerre túl sok játékos tartózkodott a jégen, ismét hátrányos egységeinké volt a főszerep, melyek ezúttal is jól működtek, sőt, a kiegészülés pillanatában Hári indult bal szélen, de a másik oldalon érkező Harty nem tudott beleérni a keresztpasszba, így maradt az 1-0. Regner próbálkozott távolról, kontrában Vänttinen előtt adódott lehetőség, az eredményjelzőn viszont ekkor sem történt változás. Két perccel a játékrész vége előtt Carruth bravúrjaira volt szükség az előny megtartásához, de kapusunk állta a sarat, így változatlan állással fordulhattak a felek a záró játékrészre.
Fehérvári kiállítással kezdődött a harmadik etap, Sárpátki ült ki magas bottal való játékért, ismét vendégelőny következett, de a Salzburg ezt sem tudta kihasználni. A 45. percben óriási lehetőség adódott csapatunk előtt, a kapu mögül Sofron passzolt Koskirantának, ám a finn támadó ezúttal nem tudott betalálni, majd Harty ellen szabálytalankodott Heinrich, másodszor került létszámfölénybe Hannu Järvenpää gárdája, azonban öt a négy elleni játékban nem sikerült tovább növelni az előnyt. Már egyenlő létszámnál is fehérvári mezőnyfölénnyel folytatódott a mérkőzés, Erdély fejezhetett volna be egy szólót góllal, de kimaradt, majd Koskiranta sem járt sikerrel egyéni akciója végén. Az első nagyobb salzburgi lehetőség Baltram előtt adódott, Carruth viszont magabiztosan hárított, a másik oldalon Meland tette rá szélről, ám ekkor is változatlan maradt az eredmény. Két és fél perccel a harmad vége előtt Szabó Dániel próbálkozott a kékről, Michalek védett, majd VandeVelde kapott kisbüntetést, és hátrányba került az osztrák együttes, harminc másodperccel a mérkőzés vége előtt pedig Andreas Brucker kikérte idejét, így öt mezőnyjátékossal, viszont kapus nélkül álltak fel Rafflék. Igaz, hogy üres kapura nem sikerült tovább növelni a különbséget, az egygólos előny azonban megmaradt, így a negyeddöntő első összecsapását a Fehérvár AV19 nyerte.