Nagyarányú győzelem a KMH otthonában

  • 2018.09.16. 10:00
  • Fehérvárav19

Ifjúsági csapatunk a KMH-hoz látogatott, ahol tizenhat gólt ütöttek az ellenfélnek. A mérkőzésről és a mögöttük álló hétről Nagy András vezetőedzőt és Németh Kristófot, az együttes támadóját kérdeztük.

"Végre jól játszottunk." – kezdte értékelését Nagy András vezetőedző. „Amíg bele nem rázódtunk, bele nem álltunk a meccsbe, rengeteg hibát vétettünk. Aztán szépen lassan a srácok ráéreztek a játékra és elkezdtek igazán jól hokizni.” Az ifjúsági csapatban nagy a mozgás, hiszen sokan a juniorokkal edzenek és meccselnek, így az U18-ban mindig változó a keret. „Három játékost hoztunk vissza erre a mérkőzésre az U20-ból, azokat, akik tényleg felváltva játszanak mind a két csapatban, illetve elvittük a 2003-ban született hozzánk feljátszó játékosokat is, lehetőséget adva ezzel nekik is a magasabb korosztályban való játékra.” - mondta el a tréner a csapat összeállításáról. „Látva a KMH eddigi eredményeit, hiszen eddig minden mérkőzésüket megnyerték, tizenkilenc mezőnyjátékossal és két kapussal vágtunk neki az összecsapásnak. A KMH eddig minden mérkőzésén 40 feletti löövésszámot produkált, nekünk most sikerül ezt a számot 20 alatt tartani, illetve játékosaink 50 feletti lövést hoztak a mérkőzésen, aminek nagyon örülök. Edzéseken nagyon sokat gyakoroltunk, és amit ott kértünk tőlük, azt a második harmadtól maximálisan teljesítették. Voltak nagyon szép megoldások és azt is lényegesnek tartom, hogy a hibákat, amiket a mérkőzés közben vétettünk, folyamatosan javítani tudtuk. Egyik cseréről a másikra látszott, hogy azt csinálják, amit kérünk tőlük. Fontosnak tartottam, hogy sokat lőjenek, annyit, amennyit csak tudnak és ne álljanak meg egy-két gólnál. Úgy gondolom, a tizenhat lőtt góllal ezt teljesítették.” A fehérvári fiatalok már a második harmadról hétgólos előnnyel mentek az öltözőbe, amihez a harmadik játékrészben még kilenc találatot tudtak hozzáadni. Két hét telt el a bajnokságból, ez volt a negyedik mérkőzés. „Kell nekik az, hogy meccset játszanak. Óriási különbséget látok a barátságos és tétmérkőzések között. A srácok sokkal izgatottabbak egy bajnoki mérkőzésen, kicsit mintha tartanának attól, hogy ennek tétje van. Mivel a tavalyi ifjúsági csapat mindkét bajnokságban ezüstérmet szerzett, mindenki nagy ellenfelet lát bennünk és meg akarnak minket verni, a legerősebb csapattal kiállni ellenünk. Ezt a megfelelési kényszert, plusz terhet kell levenni róluk. Mivel óriási strukturális változás ment végbe a három felső korosztályban, így senkitől nem várható el, hogy már ebben a szezonban ugyanolyan eredményesek legyenek, mint az előző években, de természetesen ennek ellenére mindenki a tőle telhető legtöbbet fogja beletenni a munkába egész szezonban.” – fejezte be értékelését a szakember.

Németh Kristóf mind az U18-as, mind az U20-as csapatban játszik, a fiatal támadót a mérkőzésről és a két korosztályban való helytállásról kérdeztük. „Jó mérkőzést játszottunk a KMH ellen, nem becsültük le őket, belőttük a kialakított helyzeteinket, ezért sikerült nagyobb arányú győzelmet aratnunk, aminek nagyon örülök. Nem okoz problémát számomra, hogy a saját korosztályomban és a juniorban is játszom. Nem ugyanaz a feladatom a két csapatban, így még ez is hozzátesz ahhoz, hogy változatos legyen a játék. Nehéz meccsről meccsre egyenletes munkát végezni, ellenben könnyebbség számomra, hogy az U20-ban gyorsabb a játék, fizikailag nagyobb erőt képviselnek az ellenfelek, így az U18-ban, amikor a saját korosztályomban játszom, akkor is erre számítok, holott az ellenfél nem annyira erős és gyors, mint a az  U20-asok.”

A következő héten két mérkőzés vár az ifikre, szerdán Pesterzsébetre utaznak, szombaton pedig a Raktár utcában fogadják a Bécs csapatát.