Nagy András: „Remélem, mindenki tanul a hibákból”

  • 2018.11.27. 14:00
  • Fehérvárav19

Ifjúsági csapatunk legutóbbi két mérkőzését Nagy András vezetőedző értékelte. Cikkünkben megtekinthető a Csíkszereda elleni mérkőzés összefoglalója és galériája. 

Csütörtökön a Csíkszereda együttesét fogadták az ifik, ahol a szezon második vereségét szenvedték el a székelyföldi gárda ellen. Nagy András vezetőedző így vélekedett a találkozó után: „Nem tudok szebben fogalmazni annál, minthogy nem a csapat ment ki a jégre, hanem csak a mezek. Sajnos a teljesítményt nagyban meghatározta az első két lövés az ellenfél részéről, melyekből két gólt kaptunk. Ettől kezdve saját magunkat kerestük, és rohantunk az eredmény után. Én úgy gondolom, hogy kellett egy pofon a fiúknak, úgy érzem, még időben érkezett ez a vereség és reméljük, tanulnak belőle. A harmadik harmadra felébredtünk, de már mindegy volt, vége lett a meccsnek. Ebben a harmadban 26-ot lőttünk kapura, de csak két gólt tudtunk szerezni. Itt már mindenki nagyon akart, de sajnos nem lett meg az egyenlítés sem. Tanulni kell a hibáinkból és menni tovább, nem elkeseredni.”

Végeredmény: Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia – ISK Csíkszereda 3-4 (1-2, 0-2, 2-0)
Összeállítások:
Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia: Pesti (Usnik) – Szabó Z., Szakács, Roczanov, Kovács, Galusnyák, Farkas, Szabó Cs., Ilic, Gál, Fekete, Nochta, Lánczos, Parragi, Csibi, Gájer, Csölle
ISK Csíkszereda: Demeter (Mag) – Lőrincz, Csiszer, Salamon, Karda, Antal L., Nagy-Galaczi, Benedek Gergő, Kristó, Silló, László, Benedek Gábor, Antal E., Tamás, György, Gál, Borsos, Gergely, Benedek T.
Gólszerzők: Roczanov, Parragi, Szabó Z. illetve Nagy-Galaczi, Csiszer, Benedek Gergő, Gál

A Csíkszereda ellni találkozó összefoglalója: 

A Miskolc elleni idegenbeli találkozó ötgólos fehérvári győzelemmel ért véget. A vezetőedző elégedett volt csapatával, de az apró hibák mellett nem tudott szó nélkül elmenni. „A szombati meccsre kaptunk egy sort a juniorban szereplő játékosok közül, akik megmutatták, hogy miért is játszanak ott, ahol. Elindították a gólokat, lényegesen jobb mérkőzés volt a csütörtökinél, mert a többiek is felvették a ritmust. Kellenek a vezérek, kellenek azok, akik húzzák és jó irányba tudják fordítani a csapatot. Lehetett volna még nagyobb a különbség. Szedtünk össze buta kiállításokat, ez nem tett jót, voltak hibáink, de ezeket ki fogjuk javítani.”
 
Ambrus Gergő, a fehérvári együttes támadója három góllal járult hozzá csapata győzelméhez. A fiatal csatár mind a junior és az ifjúsági csapatban is szerepel ebben a szezonban. „Nem tudtuk, mire számíthatunk a Miskolc elleni mérkőzésen, mivel idén még nem játszottunk ellenük. Úgy gondolom, hogy mindenki odatette magát, írányítani tudtunk mindhárom játékrészben és ez meg is látszott az eredményen. A védekező harmadbeli játékunkon kell javítanunk, de jó úton haladunk. Nagyön örülök, hogy háromszor is betaláltam és ezzel nagy mértékben hozzájárultam a csapat győzelméhez. Nagyon megtisztelő, hogy két korosztályban kell játszanom és mindkettőben számítanak rám, próbálok helyt állni és napról napra fejlődni.”
 
Végeredmény: DVTK Jegesmedvék – Fehérvár AV19 3-8 (0-2, 1-3, 2-3)
Összeállítások:
DVTK Jegesmedvék: Gratzl (Lehoczki) – Ujj, Kunsági, Kocsis, Fazekas, Barkó, Pecsét, Kamarási, Szilágyi, Raduly, Somogyi, Molnár, Szőcs, Mattyasovszky, Thesz, Demkó
Fehérvár AV19: Usnik (Pesti) – Szabó Z., Németh, Szakács, Roczanov, Kovács, Galusnyák, Farkas, Szabó Cs., Dobmayer, Ilic, Gál, Kis, Rétfalvi, Nochta, Parragi, Ambrus, Gájer, Csölle
Gólszerzők: Szőcs (2), Mattyasovszky illetve Ambrus (3), Németh, Dobmayer, Csölle, Rétfalvi, Ilic

A Csíkszereda elleni mérkőzés galériája: