Mindhárom pont itthon maradt

  • 2018.10.07. 21:29
  • Fehérvárav19
A Fehérvár AV19 szeptember 14. után újra rendes játékidős győzelmet ünnepelhetett, ezúttal az Orli Znojmo ellen.

 

EBEL / Alapszakasz -
2018.10.07 Vasárnap / 17:30
Fehérvár AV19
vége
5:2
(1:1, 1:1, 3:0)
Nézőszám: 3 068
HC Orli Znojmo
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
BALUSKA, DURCHNER, KASPAR, NAGY
Fehérvár AV19
Kornakker (Carruth) - Harty, Szabo, Szabo, Hari, Philips - Glenn, Caruso, Luttinen, Koskiranta, Kuralt - Stipsicz, Tikkanen, Erdely, Sarauer, Sofron - Laday, Sille, Reisz, Szita
HC Orli Znojmo
Halasz (Hrstka) - Sedlak, Parkkonen, Kalus, Stretch, Guman - Lattner, Stehlik, Hlava, Braes, McPherson - Tejnor, McEachen, Novak, Bartos, Spacek - Kruckovyc, Bulin, Mrazek, Matus, Nemec
Gólszerzők: Erdely, Sille, Stipsicz, Hari, Luttinen ill. Guman, Kalus
Kiállítások: 12 ill. 4

Sarauer lehetőségével kezdődött csapatunk Znojmo elleni mérkőzése, majd Koskiranta tesztelte a vendégek hálóőrét. Szabó Krisztiánt magas bottal való játékért büntették a játékvezetők, a fórban pedig egy kipattanót értékesítettek is a Sasok, Tomas Guman volt eredményes (0-1). Sarauer kiállításával folytatódott a mérkőzés, ebben az előnyben azonban már nem tudta gólra váltani a fölényt a Znojmo. A kiegészülés után Erdély kapott jó beadást, Halasz azonban védett. A játékrész közepén a csehek akarata érvényesült, a szorításból csak Hári megugrásával sikerült kijönnie csapatunknak, ezután Kuralt tesztelte Halaszt, de egyikőjük sem járt sikerrel. A negyedik sor dolgoztatta meg a fehérmezesek hálóőrét, ám hiába a sorban kialakított lehetőségek, maradt az 1-0. 4 perccel a dudaszó előtt ezúttal a hazaiak jöhettek előnyben, amit mindössze 18 másodperc alatt ki is használtak a kék-fehérek, Sofron bombája után a kipattanót Erdély Csanád juttatta a kapuba (1-1). Szita harcolt ki újabb kiállítást az egyenlítés után, és bár többször is sikerült veszélyeztetni öt a négy ellen, Hári,  Phillips és Sarauer sem tudták megszerezni a vezetést.

 

Kiegyenlített játékkal folytatódott a találkozó a második 20 percben, a csapatok nem találtak fogást egymáson a játékrész elején. Phillipset látták szabálytalannak a játékvezetők, a hátrányban Sarauer hibázott ziccert, vendégoldalon pedig kevés lehetőségig jutottak a csehek. A kiegészülés után már a fehérvári ütőkön járt a pakk, ennek a 32. percre meg is lett az eredménye, újra villant a negyedik sor, Szita passzolt be az érkező Timotej Sillének, aki nem is hibázott (2-1). Azonnal válaszolhattak volna a vendégek, a kapu előtti kavarodásból pedig a vendéglátó került ki rosszabbul, Sarauer kapott 2+2 perces büntetést. Öt a négy ellen újra eredményesek voltak a piros-fehérek, Marek Kalus indult meg a bal oldalon, a játékszer pedig Carruth és a vas között került a hálóba (2-2). A játékrész Glenn lehetőségével zárult, de végül maradt a döntetlen.

 

A záró játékrész eleje a hazaiaknak alakult jobban, Stipsicz Bence révén újra vezetést szerzett csapatunk, a kapu a lövés pillanatában elmozdult, így a találatot csak hosszas videózás után ítélték érvényesnek a játékvezetők (3-2). A következő helyzetnél már nem volt szükség a gólbíróra, Hári csapott le a korongra a kapu előtt és mattolta Halaszt (4-2). Beszorította ellenfelét a hazai együttes, Halasz bravúrjaira volt szükség az újabb gól elkerüléséhez vendégoldalon, majd egy kontra után Nemec lövése után csengett a vas Carruth mögött. A harmad közepére újra kiegyenlítetté vált a játék képe, majd McEachen fordult be a kapu elé, ám Carruth magabiztosan hárított. Az utolsó percekben Háriék irányították a játékot, lendületüket Luttinen kiállítása törte meg. A fórban még kapusát is levitte a vendégek mestere, így hat a négy ellen támadhattak a Sasok, majd kiegészült együttesünk, az utolsó másodpercekben pedig Koskiranta szerzett korongot, Erdély Csanádnak passzolt, aki az üres kapuba helyezett (5-2). A Fehérvár AV19 ezzel a nyitóforduló után újra rendes játékidős győzelmet ünnepelhetett hazai jégen és feljött az ötödik helyre a tabellán.