Minden csapat beadta a nevezést

  • 2020.03.31. 17:11
  • Fehérvárav19

Az osztrák bázisú nemzetközi bajnokság következő évadára az idei évben szereplő tizenegy együttes mellett egy tizenkettedik csapat felvétele is folyamatban van.

A kedd déli határidőig mind a tizenegy, jelenleg is aktív klub beadta a nevezését a jövő évi pontvadászatra, amely, az Erste Bank kiválását követően már biztosan nem a pénzintézet nevét viseli majd. A klubot bemutatták az össze hivatalos dokumentumot is, amely a folytatáshoz szükséges. 

„Nagyon örülünk, hogy a jelenlegi nehéz helyzet ellenére minden klub hiánytalanul benyújtotta a nevezését a következő szezonra. Ez komoly tanúságtétel részükről. Már az idejekorán befejeződő szezont követő fórumon is fontos, és a liga jövőhét befolyásoló döntések születtek, ezen az úton haladunk most tovább. Büszke vagyok arra, hogy nemzetközi ligánk klubjainak elöljárói ilyen céltudatosan és egymást segítve dolgoznak a liga pozitív jövőképén” – mondta Karl Safron ligaelnök.

A pakkot először szeptember 18-án dobják majd be a bajnokságban – az első forduló időpontja azonban a koronavírus-járvány miatt még módosulhat. „Jelenleg úgy tervezünk, hogy a bajnokság rendben elkezdődik, de minden tekintetben betartjuk a szabályozásokat és folyamatosan figyeljük a járvánnyal kapcsolatos fejleményeket. Bár jelenleg az egész sportvilág megállt, fontos feladatunknak tartjuk azt, hogy most tovább dolgozzunk és a csapatokkal együtt a szeptemberi szezonkezdésre felkészüljünk. Készen fogunk állni arra a napra, amikor a játékosok visszatérhetnek a jégre, a szurkolók pedig elfoglalhatják a lelátón. Hiszünk benne, hogy eljön” – nyilatkozta Christian Feichtinger, a liga ügyvezetője.

A Bratislava Capitals felvétele, amely tizenkettedik csapatként csatlakozna a ligához, folyamatban van. Jelenleg a szlovák klub gazdasági átvilágítása zajlik. Christian Feichtinger arra is kitért, mikorra várható végleges döntés a pozsonyiak csatlakozásáról. „Amennyiben a vizsgálat pozitív eredménnyel zárul, a tizenegy csapat a felvételről várhatóan április 15-ig dönt majd” – tette hozzá a sportvezető.