Mikko Lehtonen érkezik

  • 2019.04.25. 14:00
  • Fehérvárav19

A finn csatár a következő szezontól kék-fehérben szerepel.

Mikko Lehtonen felnőtt pályafutását a finn elsőosztályban kezdte, ahol három szezonban 137 mérkőzésen lépett jégre, és 50 pontig jutott. Ezt követően a tengerentúlon folytatódott karrierje, két idény erejéig a Providence Bruins csapatát erősítette, és 164 találkozón 110 egységet gyűjtött, sőt két találkozót az NHL-ben a Boston Bruins együttesében is lejátszott, majd visszatárt Európába, az SHL-ben is megmérettette magát, és pont/meccses statisztikával szerepelt. Innen a KHL-es Severstal Cherepovets volt a következő állomás, majd Svájc, ahonnan visszatárt Svédországba. Az Erste Bank Eishockey Ligába a finn élvonalból érkezett a Medvescak Zagreb csapatába, ám egy komolyabb sérülés miatt csupán 11 találkozón ölthette magára a horvát alakulat mezét.

A finn csatár az alábbiakat nyilatkozta szerződése megkötése után: „Nagyon jót beszélgettem Hannu Järvenpäävel és Szélig Viktorral. Már korábbról ismerjük egymást Hannuval, és segíteni akar nekem abban, hogy a sérülésem után újra formába kerüljek. Emlékszem, hogy a szurkolók nagyszerűek Fehérváron, és nagyon szenvedélyesen bíztatják csapatukat. Remélem jövőre tudok majd nekik néhány olyan jó pillanatot okozni, ami megmosolyogtatja őket.” Ezt követően Lehtonen kitért arra is, hogy miért kellett kihagynia a tavalyi szezont: „Nehéz volt a tavalyi évem a lábtörésem miatt, így nagyon kemény dolgoztam, hogy visszaszerezzem azt a formámat, amit az SHL-ben vagy a KHL-ben tudtam mutatni. Olyan játékos szeretnék lenni, aki jó példaként szolgálhat a többieknek. Úgy gondolom, hogy az erősségem a támadójátékom, a góllövés és a korcsolyázás, hiszen a svéd bajnokság gólkirálya is lettem már 30 találattal. Remélem, hogy a 13-as szám még szabad, és viselhetem. Sok ember nem szereti ezt a számot, de nekem szerencsét hozott az elmúlt szezonokban.”

Hannu Järvenpää az alábbiakat mondta a játékosról: "Mikko Lehtonennek nagyon gyors lábai vannak, de mindemellett jól is lő. Fegyelmezett és magabiztos 5 az öt ellen, és emberelőnyben is hatékony tud lenni."

A jelenlegi keret:

A Fehérvár AV19 csaapatában jelenleg érvényes szerződéssel rendelkezik a kapus Kornakker Dániel, valamint Szabó Dániel, Jonathan Harty, Stipsicz Bence és Szabó Bence, a támadók közül pedig Kóger Dániel, Szita Donát, Szabó Krisztián, Erdély Csanád, Andrew Sarauer, Michael Caruso, Sárpátki Tamás, Timotej Sille, Reisz Áron, Harri Tikkanen és Anze Kuralt. Mindemellett a 2019/20-as szezonban Székesfehérváron szerepel Scott Timmins is. Az már korábban biztossá vált, hogy Hári János, Mac Carruth, valamint Zack Phillips sem kék-fehérben folytatja pályafutását, rajtuk kívül pedig jövőre Tero Koskiranta és Arttu Luttinen sem lesz a Fehérvár AV19 játékosa.