Mihály Ákos újabb két évig Székesfehérváron

  • 2020.02.07. 20:41
  • Fehérvárav19

A 20 éves támadó a 2019/2020-as szezonban már bemutatkozott az Erste Bank Eishockey Ligában, novemberben a hónap legjobb fiatal játékosának választották.

A csíkszeredai születésű támadó 2015-ben érkezett a koronázóvárosba és tagja volt az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia azon csapatának, amely négy év alatt négy magyar bajnoki és ugyanennyi osztrák korosztályos (U18, U20) bajnoki címet tudhatott magáénak. Az Erste Ligában először a 2018/2019-es évadban szerepelt, ahol 57 mérkőzésen 46 ponttal zárta a szezont. A Magyar Jégkorong Szövetség évzáróján két díjjal is gazdagodott: elnyerte a Kósa-kupát, a legjobb újoncnak járó elismerést, valamint az Erste Higgy Magadban! program év felfedezettjének járó díjat is. Az idei évadot a Fehérvári Titánok együttesében kezdte, majd október 25-én lehetőséget kapott a Hydro Fehérvár AV19 együttesében. Azóta 21 EBEL-mérkőzésen jutott szerephez és három gólnál, valamint egy asszisztnál tart.

A fiatal szélső a szerződés aláírását követően elmondta, a következő években a csapat meghatározó játékosává szeretne válni. „Ifjúsági korú játékosként érkeztem Székesfehérvárra. Akkor még a lelátón ülve néztem az EBEL-csapatot és eldöntöttem, keményen fogok dolgozni azért, hogy egyszer én is közöttük lépjek jégre. Idén nagy megtiszteltetés volt belekóstolni a nemzetközi bajnokságba, de tudom, ez csak az út kezdete. Nagyon sok munka vár még rám, de készen állok a feladatra. Székesfehérvár szinte a második otthonom, így amikor Szélig Viktor megkeresett a jövővel kapcsolatban, tudtam, hogy ez az a hely, ahol a karrieremet folytatni szeretném. Az EBEL remek lehetőség a fejlődésem szempontjából és úgy érzem, az itteni szereplés segíteni fog abban, hogy magasabb szintre is eljussak. Korábban már tagja voltam a korosztályos válogatottaknak is, így amellett, hogy az együttes hasznos és meghatározó tagjává szeretnék válni, célom az is, hogy a magyar válogatott keretének is stabil játékosa legyek” – mondta a 20 éves játékos.

A Hydro Fehérvár AV19 csapatában jelenleg az alábbi játékosok rendelkeznek szerződéssel a 2020/2021-es szezonra: Mike Ouzas, Mike Caruso, Andrew Sarauer, Reisz Áron, Sárpátki Tamás, Erdély Csanád, Stipsicz Bence, Mihály Ákos.