Mihály Ákos az év fiatalja lehet

  • 2021.03.25. 17:48
  • Fehérvárav19

Március 28-ig szavazhatnak csapatunk játékosára, aki ott van az Eisner Auto Young Star, az idei szezon legjobb fiatalja szavazás jelöltjei között.

A már hagyományos év végi szavazáson a havi győztesek közül kerül ki az év fiatalja. Az idei évadban az 1999-ben, vagy később született játékosok szállnak versenybe a címért. 

A jelöltek között négy osztrák és egy magyar játékos kapott helyet, Sebastian Wraneschitz, Patrick Antal és Lukas Piff a spusu Vienna Capitals játékosai, Paul Huber a Red Bull Salzburg jégkorongozója és ott van a jelöltek között Mihály Ákos, csapatunk játékosa.

Sebastian Wraneschitz, a bécsiek kapusa a szeptemberi és októberi teljesítményével érdemelte ki a hónap legjobbja címet. A 19 éves kapus 12 találkozón jutott szerephez a Bet-at-home ICE Hockey Ligában. Paul Huber az idei évadban vált a mozartvárosi együttes alapemberévé, a 20 éves játékos 4 gólnál és 3 asszisztnál tart. Patrick Antal szintén a 2020/2021-es szezonban robbant be az osztrák bázisú nemzetközi bajnokságba. A játékos éppen csapatunk ellen szerezte első gólját januárban, majd sérülése miatt idejekorán ért véget számára a szezon. A szintén bécsi Lukas Piff az alapszakasz 48 mérkőzéséből 42 alkalommal lépett jégre, majd a rájátszásban is ott volt a jégen, eddig tizenegy asszisztot ért el.

Az idei szezonban kétszer érdemelte ki a hónap legjobb fiatalja címre jelölést csapatunk fiatal támadója, Mihály Ákos, a novemberi jelölés után decemberi teljesítménye győzelmet is ért. A 21 éves játékos a 2019/2020-as szezonban mutatkozott be a Hydro Fehérvár AV19-ben, profi pályafutását pedig a Fehérvári Titánok együttesében kezdte. A csíkszeredai születésű játékos 2015-ben érkezett Székesfehérvárra, majd az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémián eltöltött évei után a székesfehérvári csapatban játszott először profi mérkőzésen. Első, a felnőttek között eltöltött szezonjának végén elnyerte a Kósa Kupát, azaz a legjobb újoncnak járó elismerést, emellett pedig ő kapta a Higgy Magadban! program év felfedezettjének járó díjat, hozzájárulva ezzel a fehérvári jégkorongsport hírnevének öregbítéséhez.  A 2019/2020-as évadban december hónap legjobbjának választották az osztrák bázisú nemzetközi bajnokságban. Mihály Ákos az idei évad összes találkozóján jégre lépett, öt góllal és nyolc assziszttal járult hozzá a csapat sikeréhez, 13 pontjából hatot decemberben szerzett.

Az Eisner Auto YoungStar cím elnyeréséhez nem elég az online szavazást megnyerni, egyharmad arányban ugyanis a válogatott edzők, valamint ugyanígy egyharmad arányban a Puls4 és a Sky TV szakértőinek véleménye is beleszámít a végeredménybe.

Csapatunk játékosára az alábbi felületen egy eszközről naponta egyszer lehet szavazni március 28-án 23 óráig.

Szavazás ide kattintva