Megvan az első hazai győzelem

  • 2020.10.11. 22:02
  • Fehérvárav19

A Hydro Fehérvár AV19 3-1-re legyőzte a Black Wings 1992 együttesét, ezzel megszerezte a 2020/2021-es szezon első hazai győzelmét.

ICE / Alapszakasz -
2020.10.11 Vasárnap / 17:30
Hydro Fehérvár AV19
vége
3:1
(1:0, 0:0, 2:1)
Nézőszám: 1 578
Steinbach Black Wings 1992
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
KINCSES, SOÓS, NÉMETH, VÁCZI
Hydro Fehérvár AV19
Kornakker (Gyenes) - Szabo, Campbell, HARGROVE, Hari, Petan - Caruso, Horvath, Erdely, KAHKONEN, Kuralt - Stipsicz, Vas, Mihaly, Sarpatki, Szita - Madacsi
Steinbach Black Wings 1992
Gracnar (Kickert) - Tikkinen, Nielsen, Lebler, Hytonen, Umicevic - Piche, Beaudoin, Kristler, Brucker, Leiler - Kragl, Dorion, Kozek, Pelletier, Gaffal - Matzka, Bretschneider, Pusnik, Lahoda
Gólszerzők: Sarpatki, HARGROVE, Erdely ill. Pelletier
Kiállítások: 8 ill. 8

Óvatos kezdés után komoly tempót diktált együttesünk a mérkőzés kezdetén, majd villant a harmadik sor, Stipsicz előre tett korongját Mihály passzolta a kapu elé, az érkező Sárpátki Tamás pedig nem is hibázott (1-0). A következőkben is maradt a fehérvári fölény, Kozek kiállítása után pedig előnyben is támadhattak Háriék, de maradt az egygólos fehérvári vezetés. A harmad második felére feljavult a vendégek játéka, ám a linziek sem tudtak élni az előnnyel Sárpátki kiállítása után. Kiváló formában védett a találkozón Kornakker, a magyar hálóőrnek főként az utolsó percekben akadt dolga, de végül sikerült megőrizni az előnyt.

 

A középső etap Kozek lehetőségével indult, ám hiába a linzi támadások, csapatunk fegyelmezett védekezéssel rukkolt elő és jól zárt a hátsó alakzat. A játékrész közepén Kähkönent büntették a játékvezetők, majd elcserélte magát együttesünk, de kapusunk vezényletével mindkét hátrányt kivédekezte a speciális egység. Megint megnyomta a harmad végét a vendég gárda, de végül fehérvári vezetéssel fordultak a csapatok a harmadik harmadra.

Piché, majd Brucker is szabálytalankodott a harmadik 20 perc kezdetén, majd Kozeknek is ki kellett ülnie, a kettős előnyt pedig már gólra váltotta a vendéglátó: Hári lövése után a kipattanót Colton Hargrove juttatta át a gólvonalon (2-0). Mivel a gól a kettős előny utolsó másodpercében esett, öt a négy ellen folyt a játék a gól után, és mindössze 29 másodperc elteltével Erdély Csanád csapott le szemfülesen egy kipattanóra és értékesítette azt (3-0). Nem adták fel Leblerék, dolgoztak tovább a szépítésért, ami végül előnyben össze is jött a vendégeknél, Will Pelletier lövése csúszott át Kornakkeren (3-1). Két perccel a dudaszó előtt lehívta kapusát Pierre Beaulieu, de végül maradt a kétgólos különbség, a Hydro Fehérvár AV19 pedig megszerezte első hazai győzelmét a szezonban.