Megvan a negyedik

  • 2019.10.27. 20:25
  • Fehérvárav19
Nem akármilyen skalpot gyűjtött be a Hydro Fehérvár AV19: a tavalyi bajnok Klagenfurt ellen remek kapusteljesítménnyel és jó helyzetkihasználással tartotta itthon a három pontot.

EBEL / Alapszakasz -
2019.10.27 Vasárnap / 17:30
Hydro Fehérvár AV19
vége
3:2
(1:0, 1:1, 1:1)
Nézőszám: 3 050
EC-KAC
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
SEWELL, SMETANA, GATOL, NEDELJKOVIC
Hydro Fehérvár AV19
Kornakker (Ouzas) - Harty, Campbell, Yogan, Timmins, Kuralt - Stipsicz, Szabo, Koger, Sarauer, Erdely - Caruso, Tikkanen, Szita, Reisz, Lehtonen - Busenius, Mihaly, Sarpatki
EC-KAC
Haugen (Madlener) - Hansson, Fischer, Haudum, Koch, Kozek - Kernberger, Schumnig, Richter, Neal, Petersen - Comrie, Unterweger, Ganahl, Hundertpfund, Bischofberger - Harand, Obersteiner, Geier, Liivik, Geier
Gólszerzők: Reisz, Szita, Timmins ill. Neal, Koch
Kiállítások: 6 ill. 2

Fehérvári támadásokkal indult a Klagenfurt elleni mérkőzés, aztán mezőnyben kiegyenlítődött a játék képe, kisebb helyzetek ugyan akadtak mindkét oldalon, de gól nem esett. Az első igazán nagy lehetőségre a 9. percig kellett várni, ekkor Andrew Yogan tört be a kapu elé, ám Haugen hárított. A másik oldalon egy kapu előtt megpattanó lövésbe Bischofberger szúrt bele, ám a védés nem okozott különösebb fejtörést Ouzasnak. A harmad közepén már megtört a jég, egy szépen kijátszott akció végén Reisz Áron talált be (1-0). Fokozta a tempót a tavalyi bajnok, többször is veszélyeztettek a következőkben, ám Bischofberger révén csak a kapuvasig jutottak.

 

A második etap elején oda-vissza játékkal ment tovább a találkozó, majd Lehtonen beadására Szita érkezett jó ütemben és megduplázta csapatunk előnyét (2-0). Erdélyt látták szabálytalannak a játékvezetők, így öt a négy ellen támadhattak a piros-fehérek, ám jó védekezéssel rukkolt elő a Järvenpää-legénység, így előnyben sem volt eredményes a KAC. Szabó Dániel kínálta meg Haugent a harmad közepén, de a vendégek kapusa hárított, Ouzas pedig Manuel Geier lövését hárította a másik oldalon. Sarauer kiállítása alatt azonban már betaláltak a vendégek, Matt Neal lőtte ki a hosszú felsőt (2-1). Felpörgette a találat a vendégeket, ráadásul Busenius kiállítása után újra előnyben jöhetett a címvédő, de ezúttal meddő maradt a Klagenfurt speciális egysége. Carusot ütközték le, ám néma maradt a játékvezetők sípja, a harmad végét pedig igencsak megnyomta a vendég gárda, de Ouzas áthatolhatatlannak bizonyult.

 

A záró etap klagenfurti mezőnyfölénnyel kezdődött, Bischofberger lövése vágódott le Ouzasról, majd újabb vendégrohamokat kellett állnia csapatunk védelmének, de jól működött a hátsó alakzat. Kevés lehetőséget engedett Petri Matikainen együttese a fehérváriaknak a következőkben, a játék főleg a hazai kapu előtt folyt, a szorításból csak kisebb helyzetekkel jött ki a Hydro Fehérvár AV19, Reiszék sora volt a legaktívabb, majd Erdély egyéni akciója után találta el a vasat. 7 perccel a vége előtt Harty bújt ki a védők között, de nem sikerült góllal befejeznie az akciót. Timmins indult volna meg a következő támadásban, ám akasztották, így jöhetett a következő fehérvári előny. Ebben a fórban már betalált a gárda, egy szép passzjáték végén Scott Timmins juttatta át a korongot a gólvonalon (3-1). Hamar érkezett a válasz, Koch maradt üresen a jobb oldalon, és nem is hibázott (3-2). Lehozta a kapusát Petri Matikainen az utolsó két percre, maradt is tűzijáték bőven a végjátékra, ám önfeláldozóan és remekül védekezett a hazai együttes és végül a Salzburg, a Bécs és a Graz után a Klagenfurt skalpját is begyűjtötték, ezzel pedig a Linzzel azonos pontszámmal a hatodik helyen állnak.