MEGVAN A MAGYAR VÁLOGATOTT VILÁGBAJNOKI KERETE

  • 2017.04.19. 12:32
  • Fehérvárav19
Rich Chernomaz szövetségi kapitány kijelölte a magyar válogatott világbajnoki keretét, amelyben hét hátvéd, tizenhárom csatár és kettő plusz egy kapus kapott helyet.

A Magyar Jégkrong Szövetség honlapja arról számolt be, hogy varázslatos helyszínt választott a Magyar Jégkorong Szövetség a kijevi divízió I/A csoportos világbajnokságra utazó magyar válogatott keretének kihirdetésére. Szó szerint, hiszen a sajtótájékoztatóra a Fővárosi Állat- és Növénykert Varázshegyének nagytermében került sor.

A beszélgetést Kovács Zoltán, az MJSZ főtitkára nyitotta, aki elmondta, izgalmas éve van a magyar jégkorongnak, a női válogatott éppen a divízió I/A csoportos világbajnokságon játszik Grazban, a férfiak pedig szombaton lépnek jégre először az év egyik legfontosabb eseményén, a kijevi divízió I/A csoportos világbajnokságon.

Rich Chernomaz szövetségi kapitány arról beszélt, hogy elsősorban a teljesítmény, a magyar válogatott iránti elkötelezettség, az egymással való kapcsolat döntőt a végső keret kijelölésekor.

A szakmai stáb döntése alapján hét védő, tizenhárom csatár és kettő plusz egy kapus utazik a vb-re.

A hátvédek közül Kiss Dániel, Pozsgai Tamás, Kovács Bronson, a csatároktól Reisz Áron, Bodó Christopher, Orbán Brance, valamint Sebők Balázs maradt ki a keretből, utóbbi klubkötelezettség miatt nem tud ott lenni Kijevben.

A kapusok közül Rajna Miklós és Bálizs Bence utazik. Hetényi Zoltán nem vállalta a harmadik kapus szerepét, ahogy Duschek Dávid sem kívánt élni a lehetőséggel, így azt Arany Gergely kapta meg.

A kapitány elmondta a sajtótájékoztatón, nem volt olyan egyszerű dolguk mint tavaly, hiszen több kiváló játékos sérülés és egyéb okok miatt nem tudta vállalni a felkészülést. Másrészről azonban örül, hogy lehetőséget tud adni a fiataloknak, akikben nagyon bízik.

Hári János, a válogatott csatára arról beszélt, hogy már az egész csapat nagyon várja a világbajnokság kezdetét. Mindenki keményen dolgozott a felkészülés alatt, és Kijevben is a legjobbjukat akarják nyújtani. Sok szurkolót várnak az ukrán fővárosba, emiatt egyébként nem aggódik, mert a hangulattal eddig még sosem volt gond magyar részről a világbajnokságokon.

Kelenvölgyi Ágnes, a magyar jégkorongot támogató MOL-csoport szponzorációs vezetője felidézte szentpétervári élményeit, s arra biztatott mindenkit, hogy aki csak tud, menjen szurkolni a csapatnak Kijevbe. Aki pedig ezt nem teheti meg, azt várja Budapesten, a Barba Negra Trakcben a Szurkolói Falu, ahol nagy kivetítőkön, remek társaságban lehet buzdítani a magyar válogatottat.

Máté Pál, a világbajnokságot közvetítő Sport TV programigazgatója elmondta, aki a következő napokban, hetekben a csatornára kapcsol, több órányi jégkoronggal találkozhat. A magyar válogatott meccseit háromnegyed órás felvezető műsor előzi meg, amelyben Kijevből helyszíni riportok, beszámolók, interjúk is helyet kapnak, s az itthoni eseményekről is folyamatosan beszámolnak.

A sajtótájékoztató után premier előtti filmbemutatón vettek részt a különböző médiumok képviselői. Francisco Escalante „Gyerünk, Gyerekek!” című dokumentumfilmje az A csoportos világbajnokságra való felkészülés kulisszatitkaiba vezeti be a nézőket, az alkotást a Sport TV a napokban többször is műsorára tűzi, először szerdán 18 órától.

A magyar válogatott 23 fős világbajnoki kerete: 

Szám

Név

Poz.

Csapat

7

Garát

Zsombor

V

Austin Bruins (USA)

17

Stipsicz

Bence

V

Cedar Rapids RoughRiders (USA)

5

Varga

Arnold

V

Debreceni HK

3

Gőz

Balázs

V

DVTK Jegesmedvék

4

Sagert

Kalvin

V

Fehérvár AV19

6

Szirányi

Bence

V

Fehérvár AV19

27

Wehrs

Kevin

V

Villach (AUT)

23

Dansereau

Keegan

CS

Dunaújvárosi Acélbikák

25

Magosi

Bálint

CS

DVTK Jegesmedvék

21

Vas

János

CS

Fehérvár AV19

15

Sarauer

Andrew

CS

Fehérvár AV19

16

Kóger

Dániel

CS

Fehérvár AV19

26

Erdély

Csanád

CS

Fehérvár AV19

22

Hári

János

CS

Leksands IF (SWE)

2

Galló

Vilmos

CS

Linköping (SWE)

13

Nagy

Krisztián

CS

MAC Budapest

8

Terbócs

István

CS

MAC Budapest

28

Bartalis

István

CS

Schwenningen (GER)

9

Benk

András

CS

Újpesti TE

18

Csanyi

Karol

CS

Újpesti TE

31

Rajna

Miklós

K

Fehérvár AV19

1

Bálizs

Bence

K

MAC Budapest

30

Arany

Gergely

K

MAC Budapet

A szakmai stáb: 

Név

Pozíció

Rich

Chernomaz

Szövetségi edző

Majoross

Gergely

Edző

Sille

Tamás

Edző

Kontsas

Jukka

Kapusedző

Puskás

Sándor

Erőnléti edző

Bagonya

Imre

Fizioterapeuta

Sashalmi

Tamás

Fizioterapeuta

Dr. Majzik

Ernő

Orvos

Nagy

József

Felszerelés-menedzser

Tornyi

Gábor

Felszerelés-menedzser

Imre

Lajos

Csapatmenedzser

Nagy

Attila

GM

Az IIHF divízió I/A csoportos kijevi világbajnokság programja (magyar idő szerint):
Április 22., szombat, 12:30: Ukrajna−Magyarország
Április 24., hétfő, 19:30: Magyarország−Ausztria
Április 25., kedd, 16:00: Magyarország−Korea
Április 27., csütörtök, 16:00: Lengyelország−Magyarország
Április 28., péntek, 12:30: Magyarország−Kazahsztán

Fotó: Mudra László (MJSZ)