Meghosszabbították az átigazolási stopot

  • 2020.07.01. 18:57
  • Fehérvárav19

Az osztrák bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság július 15-ig kitolta az átigazolási stopot. A Hydro Fehérvár AV19 együttesénél a már szerződéssel rendelkező játékosok felkészülése folyamatosan zajlik.

„Márciusban kezdtük a felkészülést” – mondta Horváth Dániel, a klub erőnléti edzője. „A karantén alatt előbb egyéni, majd kiscsoportos edzéseket tartottunk. Ha a jó oldalát nézzük, jobban oda tudtam figyelni a játékosokra. Az elmaradt világbajnokság miatt hosszabb lehet az alapozás, ami a képességfejlesztés és teljesítménynövelés szempontjából abszolút pozitív” – tette hozzá a szakember.

A keret az előző évekhez hasonlóan a Cosmo Sportban készül, ahol az első hónapban a fő szerep az erőnövelésen és a robbanékonyság fejlesztésén volt. Horváth Dániel szerint fontos az is, hogy a játékosok kiegészítő sportágakat is űzzenek ebben az időszakban: „Szinte bármilyen mozgékonyabb sportágat szeretem, ha űznek a srácok, és kérem őket, hogy minél többfélét játszanak. Akár úszás, tenisz, tollas, foci, ping-pong (különösen kapusok), squash, kosárlabda vagy küzdősportok szóba jöhetnek ilyenkor.”

Március 24. óta tart az átigazolási stop az osztrák bázisú nemzetközi jégkorongbajnokságban. A Hydro Fehérvár AV19 a korlátozás előtt már bejelentett több szerződés-hosszabbítást, így Michael Ouzas, Kornakker Dániel, Mike Caruso, Stipsicz Bence, Tim Campbell, Andrew Sarauer, Reisz Áron, Sárpátki Tamás, Erdély Csanád és Mihály Ákos már biztosan kék-fehérben kezdik a 2020/2021-es szezont, új igazolások tekintetében egyelőre Paul Geiger érkezik a védelembe. A csapatok márciusi döntése június 30-ig szólt, ezt a liga szerdai tájékoztatása nyomán további két héttel, július 15-ig hosszabbították meg. „Természetesen tiszteletben tartjuk a csapatok által megszavazott döntést” – mondta Szélig Viktor, csapatunk general managere. „Nehéz időszak ez, hiszen máskor július közepére már sokkal tisztábban látunk a keretet illetően. Szerencsére számos olyan játékosunk van, akiknek kétéves kontraktusuk még érvényes a 2020/2021-es szezonra, illetve már a korlátozás előtt megegyeztünk. Számukra a karantén alatt már egyénileg, a járványhelyzet enyhülésével pedig csoportosan, rendben elkezdődhettek az edzések. Július 6-tól már lesz jég Székesfehérváron, több játékos itt egyéni edzéseken vesz majd részt. A közös felkészülés várhatóan később, augusztus közepén indul majd, csapatként ekkortól készülnek majd jégen a srácok.”