Meghosszabbították a transzferstopot – magyar játékosok bejelenthetők

  • 2020.07.15. 17:43
  • Fehérvárav19

A Bet-at-home ICE Hockey League szerdai telefonkonferenciáján eldőlt, a csapatok szavazatai alapján határozatlan időre meghosszabbítják a transzferstopot.

Az osztrák minisztérium által kiadott „Return to play” program eredményeire és az osztrák hatóságokkal való egyeztetésekre, azok pozitív eredményére alapozva az ICE jelenleg a szeptember 25-i kezdést valószínűsíti. Olyan fontos tényezőkben, mint például a nézőszámok, amely a klubok bevételének nagy hányadát teszi ki, azonban még nem született végleges döntés. Éppen ezért a liga közleményében foglaltak szerint a klubok gazdasági lehetőségei nem indokolják azt, hogy keretükbe játékosokat igazoljanak. A szerdai videokonferencián a klubok azonban a Hydro Fehérvár AV19 együttesével kivételt tettek – a magyar ICE-együttes kommunikálhat minden olyan játékosokról, akikkel a transzferstop bejelentése előtt már megállapodott.

A Hydro Fehérvár AV19 így július 16-án, csütörtökön 11 órától sajtótájékoztatót tart, melyet a klub YouTube-csatornáján élőben közvetítünk.