Megállítanák a Klagenfurtot

  • 2019.10.27. 08:00
  • Fehérvárav19

Az EC KAC sorozatban hetedik győzelmére készül Székesfehérváron. Nincs azonban rossz formában a székesfehérvári együttes sem, Kógerék három komoly ellenfél ellen gyűjtötték be a három pontot az elmúlt három fordulóban.

Vasárnap lesz törleszteni valója csapatunknak a karintiaiakkal szemben, a két csapat idei első találkozóján, a szezonnyitón ugyanis ötgólos hazai siker született, csapatunk nem tudott betalálni a klagenfurtiak kapujába. A tizenharmadik játéknapon a vendégek a tabella második helyén állnak, egy ponttal a Bécs előtt és két ponttal lemaradva a Salzburgtól, csapatunk pedig a Linz és a Znojmo mellett 16 ponttal a kilencedik helyet foglalja el, ugyanakkor mindössze két pont a hátránya a tabellaötödik Graz ellenében. Kochék pénteken épp a Znojmo ellen arattak utolsó pillanatos sikert, megszerezve ezzel a hatodik győzelmüket zsinórban. Idegenben sem kevésbé sikeresek a piros-fehérek, a legutóbbi négy találkozón ők kapták a pontokat. „Nehéz feladat előtt állunk” – mondta Clemens Unterweger, a Klagenfurt hátvédje. „A Fehérvár az elmúlt fordulókban komoly ellenfelek ellen aratott győzelmet. Ennek ellenére elsősorban inkább magunkkal kell foglalkoznunk, arra kell törekednünk, hogy folyamatosan jó játékkal rukkoljunk elé, és a Znojmo elleni mérkőzésnél jobb formánkat mutassuk. Javítanunk kell az emberelőnyünkön is, ha ez így lesz, akkor elérhető lesz számunkra a három pont” – tette hozzá Unterweger.

2018 decembere után újra legyőzheti a tavalyi bajnokot a magyar EBEL-együttes. Mind a haziaknál, mind pedig a vendégeknél lesznek ugyanakkor hiányzók a vasárnapi találkozón, melyet a Digi Sport 3 élőben közvetít. A KAC-ból nem lesz ott a jégen Marcel, Witting, Niki Kraus és Steven Strong, a Hydro Fehérvár AV19 keretében pedig eltiltás miatt hiányzik majd Szabó Krisztián és várhatóan a csapat új igazolása, Félix Girard sem mutatkozhat be kék-fehérben vasárnap este.

Videónkban bemutatkozik Felix Girard, a csapat új igazolása, a mérkőzésről pedig Hannu Järvenpää és Erdély Csanád mondják el meglátásaikat.

 

A Hydro Fehérvár AV19 – EC KAC mérkőzésen a Dreherrel közösen először keressük a mérkőzés szurkolóját! A nyereményjátékról bővebben IDE KATTINTVA kaphat több információt.