Manavian is a fedélzeten

  • 2016.07.28. 17:00
  • Fehérvárav19

A francia válogatott védő egyéves szerződést írta alá a Fehérvár AV19-cel.

Ugyan szezon közben, tavaly decemberben került Székesfehérvárra, gyorsan közönségkedvenccé vált Antonin Manavian. A francia válogatott hátvédnek és feleségének is megtetszett az élet a koronázó városban, így a maradás mellett döntöttek. „Imádtam azt a légkört, ami körülveszi a csapatot és főleg a szurkolókat, akik elképesztő hangulatot teremtenek minden mérkőzésen. Ez nagyban közrejátszott abban, hogy visszatértem Székesfehérvárra. Nyáron sikerült kipihennem magam, szinte végig Angersben voltunk. Egy hetet töltöttünk Portugáliában, napoztunk, strandoltunk, egy hétre pedig Londonba utaztunk, mert a feleségem imád vásárolni. Leginkább horgásztam, golfoztam, a családommal voltam és persze edzettem.”

A 29 esztendős hátvéd az előző szezonban 24 EBEL-mérkőzésen 9 pontot szerzett és hazája válogatottjával készült a szentpétervári „A” csoportos világbajnokságra is, ám egy sérülés miatt végül lemaradt a tornáról. „A norvégok elleni felkészülési meccsen próbáltam leütközni az ellenfelet, de rosszul mozdultam, hallottam egy reccsenő hangot, akkor már tudtam, hogy számomra ennyi volt. Eltörött az egyik bordám, de ez már a múlté. Keményen dolgoztam a nyáron és készen állok a munkára. Remélem, hogy a Fehérvárral idén be tudunk kerülni a rájátszásba, a válogatottal pedig az olimpiára szeretnénk kijutni.”

 

Manavian visszatérésének valószínűleg nem örülnek az ellenfelek támadói. Adódik a kérdés, félhetnek a csatárok? „Kellene nekik…” (mosolyog)