Magyar Kupa fináléjában a Fehérvár AV19

  • 2019.01.03. 21:18
  • Fehérvárav19
Csapatunk büntetőlövések után legyőzte a DVTK-t, így a Kupa-döntőbe jutott.

Magyar kupa / Elődöntő -
2019.01.03 Csütörtök / 18:30
Fehérvár AV19
vége SO
4:3
(1:1, 0:2, 2:0, 0:0, 1:0)
Nézőszám: 2 180
DVTK Jegesmedvék
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
Németh, Soós, Muzsik, Kis-Király
Fehérvár AV19
Carruth (Gyenes) Sille, Hári, Kuralt, Harty, Szabó D., Szita, Koskiranta, Sofron, Caruso, Meland, Erdély, Sarauer, Phillips, Stipsicz, Beukeboom, Luttinen, Reisz, Sárpátki, Szabó K., Láday
DVTK Jegesmedvék
Vay (Adorján) - Crawford, Szirányi, Hajós, Galanisz, Somogyi, Pance, Ritó, Harrison, Gőz, Vojtkó, Milam, Kiss, Miskolczi, Loiseau, Magosi, Kulmala
Gólszerzők: Sarauer, Koskiranta, Meland, Hári illetve Galanisz, Magosi, Pance
Kiállítások: 10 ill. 2 perc

Sille bombájával indult a találkozó már rögtön a huszadik másodpercben, majd Kuralt piszkált bele egy távoli lövésbe sikertelenül. A harmadik percben Harrison és Milam összjátéka végén védett Carruth, ezt követően pedig Ritó hibázta el a jobb felső sarkot. Jöhettek a fehérváriak, Sofron adta fel a kapu mögül Koskirantanak, ez a helyzet még kimaradt, viszont Láday távoli lövése után Vay lábai között Andrew Sarauer piszkálta be a korongot. (1-0) A gólt követően Loiseau egyéni akciója után Carruth ezúttal is magabiztosan hárított, és Hartyval szemben is jobbnak bizonyult Vay. A harmad felénél közepes tempójú játék folyt, a csapatok folyamatosan letámadtak, komolyabb lehetőségre egészen a tizenkettedik percig kellett várni, amikor Galanisz Nikandrosz lövését a botjával tolta ki a fehérváriak amerikai hálóőre, ám az ismétlésnél már a miskolci bizonyult jobbnak, és egyenlített. (1-1) Szabó Krisztián passzolt Reisznek, de Vay a mamutjával védett, aztán Szita adta be Sofronnak, azonban nem sikerült túljárniuk a magyar válogatott kapus eszén. Három perccel a harmad vége előtt túl sok hazai játékos tartózkodott a jégen, előnybe kerültek a Jegesmedvék, a fór alatt pedig Kulmala és Milam is megpróbálkoztak a gólszerzéssel, de hátrányos egységeink jól dolgoztak, így az etap végére maradt az 1-1.

 

Folytatódott a kiegyenlített küzdelem a második harmad elején, Kuralt előtt kínálkozott lehetőség, és Milam is megkísérelte a gólszerzést. A huszonnegyedik percben Erdély tette rá fonákkal a miskolci ketrecre, aztán Caruso távoli bombája bizonyult veszélyesnek, az eredmény viszont ekkor sem változott. A továbbiakban a mezőnyjátéké volt a főszerep, majd Stipsicz kék vonalról érkező lövését Vay kapta el a levegőben. Kisebb kontrákkal próbálkozott a DVTK, de védelmünk jól blokkolta a kapujuk felé közeledő piros-fehér támadásokat. A harmad derekán Szabó Dániel tette rá a vendég ketrecre a pakkot, ebbe Hári piszkált bele, ezt követően pedig Sofron a kék vonalról dolgoztatta meg Vayt. Caruso fogásért kapott kisbüntetést, így ismét vendég létszámfölény következett és a fehérváriak kiegészülése előtt néhány másodperccel Magosi Bálint ütőjéről pattant át a korong a gólvonalon. (1-2) A harmincnegyedik percben Somogyi és Ritó összjátéka után a lövés elakadt a blokkban, Kulmala pedig elhibázta a jobb felsőt. A hazaiaktól Beukeboom indította Sarauert, ám a támadót utolérték a miskolci védők, így már nem tudott tisztán lőni és ez a lehetőség is kimaradt. Négy perccel a harmad végét jelző dudaszó előtt lendületből indulhattak meg a Jegesmedvék és Pance beadását végül Rasmus Kulmala piszkálta be Carruth lábai között. (1-3) Az utolsó percben még Hári hozta helyzetbe Kuraltot, ám újabb találat ekkor már nem született, a második etap pedig kétgólos vendég vezetéssel zárult.

A harmadik játékrész elején a mezőnyjátéké volt a főszerep, bár fehérvári ütőkön járt a korong, az első érdemi helyzetre egészen a negyvennegyedik percig kellett várni, amikor jobb szélről Kuralt próbálkozott, a következő cserében pedig már Tero Koskiranta szépített, a finn támadó Vay válla fölött a rövid felsőbe vágta a korongot. (2-3) A továbbiakban is a miskolci harmadban folyt a játék, Szita, illetve Meland is egyenlíthetett volna, majd Magosi kiállítása után előnyben jöhetett Hannu Järvenpää legénysége, azonban csapatunknak öt a négy ellen sem sikerült feltörnie a miskolci védelmet. A harmad közepén Reisz indult meg a jobb szélen és adta be a korongot Eric Melandnak, aki a hosszú alsóba lőtte a játékszert. (3-3) Továbbra is fehérvári mezőnyfölény érvényesült, Phillips szerezhette volna meg a vezetést szélről, ám jött a harmadik vendég fór, ezúttal Sofront látták szabálytalannak a bírók, hátrányos egységeink kiválóan mozogtak, így nem született borsodi gól. Visszaérkezése után ismét Sofront küldték büntetőpadra a játékvezetők, ezúttal kései ütközésért. Az újabb előny alatt Magosi veszélyeztetett, aztán Milam távoli lövésénél mentett óriásit Carruth. A harmad végére felpörögtek az események, oda-vissza játék volt, a hazaiaktól Sarauer és Kuralt, míg a vendégektől Harrison előtt kínálkozott gólszerzési lehetőség, de maradt a 3-3, tehát hosszabbítás következett.

A hosszabbításban Loiseau szólója végén juttathatta volna a döntőbe csapatát, a fehérváriaktól pedig Hári egyéni akciója maradt ki. 1 perc 45 másodperc volt hátra a ráadásból, amikor Kuralt is kisbüntetést kapott, de a DVTK létszámfölényben sem tudott betalálni, büntetőlövések következtek. A rávezetések végén Hári János belőtte a hatodik büntetőt, míg Galaniszét védte Carruth, így a Fehérvár AV19 jutott a Magyar Kupa fináléjába.