Magabiztos salzburgi győzelem

  • 2021.03.05. 23:21
  • Fehérvárav19

Az EC Red Bull Salzburg hétgólos győzelmet szerzett a középszakasz utolsó székesfehérvári mérkőzésén.

ICE / Középszakasz -
2021.03.05 Péntek / 19:15
Hydro Fehérvár AV19
vége
0:7
(0:3, 0:2, 0:2)
Nézőszám:
EC Red Bull Salzburg
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
FICHTNER, ZRNIC, HRIBAR, RIECKEN
Hydro Fehérvár AV19
Kornakker (Janus) - Stipsicz, Campbell, Hargrove, Hari, Kuralt - Caruso, Horvath, Erdely, Bartalis, Petan - Geiger, Szabo, Sarauer, Sarpatki - Szabo, Lahti, Mihaly
EC Red Bull Salzburg
Lamoureux (Eliasson) - Heinrich, Pallestrang, Raffl, Schofield, Skille - Espeland, Joslin, Baltram, Rauchenwald, Ortega - Schreier, Zündel, Huber, McIntyre, Hughes - Pilloni, Urbom, Harnisch, Varejcka, Hochkofler
Gólszerzők: ill. Skille, Hochkofler, Ortega, Heinrich, Ortega, Hochkofler, Hochkofler
Kiállítások: 10 ill. 4

Fehérvári támadásokkal indult a Salzburg elleni mérkőzés, amelyen orvosi javaslatra nem lépett jégre Szita Donát, valamint Toni Kähkönen. Gyorsan vezetést szerzett a Salzburg, előbb Jack Skille távoli lövése jutott a hálóba (0-1), majd egy perccel később Peter Hochkofler értékesített egy kipattanót (0-2). Mindkét oldalon kimaradt egy-egy előny a következőkben, egyenlő létszámnál pedig kiváló tempójú játék zajlott a jégen, mindkét oldalon helyzetekkel. Újabb fehérvári fór következett, a második sor volt elemében, de nem sikerült gólra váltani az előnyt. A Salzburg percei következtek, védekezésre kényszerült együttesünk, a nyomás a 16. percre érett góllá, Austin Ortega közelről talált be (0-3). A harmad vége a vendégeké volt, de több gól már nem esett.

 

Oda-vissza játékkal kezdődött a középső etap, Petan és Bartalis indulhattak kettő az egy ellen, de nem jött össze a szépítés. Maradt a kiegyenlített jéték, a legnagyobb helyzeteket azonban csapatunk szolgáltatta, Hári mehetett szólóban, de a vendégek kapusa védett. A harmad közepén Hargrove-ot látták szabálytalannak a játékvezetők, a létszámfölényt pedig gólra is váltotta a vendég együttes, Dominique Heinrich bombázott a kapuba (0-4). Caruso előtt nyílt a büntetőpad ajtaja, a fórt egy szerencsés góllal használta ki a Salzburg, Rick Schofield lövése egy hazai védőn megpattanva jutott a hálóba (0-5). A gól után Kornakker váltotta Janust, majd Erdélyt kapott kisbüntetést, de ezúttal meddő maradt a vendégek előnyös játéka. A kiegészülés után Campbell kínálta meg Lamoureux-t, majd Kornakkernek akadt több dolga, de kapusunk magabiztosan hárított.

 

A záró harmad mezőnyjátékkal, kevés helyzettel indult, majd ismét Peter Hochkofler révén növelte előnyét a Salzburg (0-6). Az első hazai helyzetre a 49. percig kellett várni, Sárpátki lövése a vasról jött ki. Sarauer kiállítása után ismét előnyben jöhettek a Bikák, a fórt pedig 6 másodperc alatt ki is használták a vendégek, Peter Hochkofler volt eredményes (0-7). Maradt támadásban a Salzburg, a mieink kontráit pedig jól szűrte a vendég védelem. Geiger előtt adódott lehetőség a gólszerzésre, de a közeli próbálkozását védte Lamoureux. A hátralévő időben ismét a mezőnyjáték vette át a főszerepet, és a Salzburg magabiztos játékkal megérdemelten szerezte meg a győzelmet.