Magabiztos bécsi győzelem

  • 2019.10.04. 21:59
  • Fehérvárav19
A Hydro Fehérvár AV19 ötgólos vereséget szenvedett az osztrák fővárosban.

EBEL / Alapszakasz -
2019.10.04 Péntek / 19:15
spusu Vienna Capitals
vége
6:1
(4:0, 1:1, 1:0)
Nézőszám: 3 650
Hydro Fehérvár AV19
Bécs / Erste Arena
BALUSKA, STERNAT, NEMETH, ZGONC
spusu Vienna Capitals
Starkbaum (Zapolski) - Wall, Flood, Hartl, Holzapfel, Loney - Dorion, Kichton, Olden, Vause, Winkler - Fischer, Peter, Wukovits, Zalewski, Baun - Birnbaum, Bauer, Großlercher, Kittinger
Hydro Fehérvár AV19
Kornakker (Ouzas) - Stipsicz, Campbell, Sille, Yogan, Kuralt - Busenius, Harty, Koger, Timmins, Lehtonen - Caruso, Tikkanen, Erdely, Sarauer, Szita - Szabo, Reisz, Szabo
Gólszerzők: Holzapfel, Hartl, Wukovits, Baun, Hartl, Kichton ill. Sarauer
Kiállítások: 10 ill. 10

Ouzasé volt az első védés a Bécs ellen, ahol Szabó Dániel betegség miatt nem léphetett jégre, azonban visszatért Szabó Krisztián, Sárpátki Tamás pedig továbbra is korábbi sérülése miatt hiányzott. Kisebb fehérvári helyzeteket követően újra a vendégkapu előtt folyt a játék, a harmadik percben pedig meg is született a hazaiak első találata, Birnbaum tette át a hosszúra Riley Holzapfelnek, aki nem is hibázott (1-0). Harty kiállításával folytatódott a találkozó, ám hiába a bécsi fölény, nem sikerült tovább növelnie az előnyt Dave Cameron tanítványainak. Már öt az öt ellen Yogan cselezett a kapu előtt, majd Szabó Bence tesztelte Zapolskit, de kimaradt. Yogannel szemben szabálytalankodtak, így ezúttal csapatunk jöhetett előnyben, Kuralt és Lehtonen előtt adódott nagy lehetőség a fórban, ám nem sikerült az egyenlítés. A büntetőpadról visszatérő Peter elé került a korong a kiegészülés pillanatában, ám Ouzas hárította a ziccert. Oda-vissza játék zajlott a jégen, mígnem a 13. percben Sille és Yogan indulhattak kettő az egy ellen, ám utóbbi lövését bravúrral hárította Zapolski. Összességében több helyzete volt ezekben a percekben a fehérvári együttesnek, de a nyáron a Jokeritből érkező amerikai válogatott kapus eszén egyszer sem sikerült túljárni. Gyors kontrákra játszott a Bécs ekkor, egy ilyen helyzetből pedig meg is született a sárgamezesek második találata, Holzapfel lövését még védte Ouzas, azonban Nicholas Hartl már magabiztosan tette a hálóba a kipattanót (2-0). Nem sokat kellett várni a harmadik gólra sem, Ali Wukovits maradt egyedül kapusunkkal szemben és tovább növelte csapata előnyét (3-0). A Bécs akarata érvényesült a gól után is, a harmad vége előtt pedig újra mattolták Ouzast, Kyle Baun bombázott középről a hálóba (4-0).

A középső etapnak Kornakker Dániellel vágott neki a Hydro Fehérvár AV19. Kiegyenlített első percek után Yogan csengette meg a vasat, majd a másik oldalon Holzapfel közelije után ütöttek oda Kornakkernek. A kisebb kakaskodás után ment előre az első találatért a koronázóvárosi együttes, egy ígéretes akció során azonban korongot vesztett a gárda a kék vonalnál, Nicholas Hartl pedig könyörtelenül értékesítette a szólót (5-0). Hamar csökkent a hátrány, előnybe került a magyar EBEL-csapat a harmad közepén, egy szép támadást pedig Andrew Sarauer fejezett be góllal (5-1). Újra Zapolskinak kellett nyújtózkodnia, Kóger mehetett egyedül a bécsi kapussal szemben, ám nem járt szerencsével. A 36. percben hiába kerültek újra létszámfölénybe Erdélyék, nem tartott sokáig a fór, Kuraltot látták szabálytalannak a játékvezetők, majd a bécsi kiegészülés után Reisz előtt nyílt a büntetőpad ajtaja, így több, mint egy percig öt a három ellen támadhattak az osztrákok. Szoros védekezéssel rukkoltak elő Hartyék, így nem tudott élni a lehetőséggel a Bécs. Kiegészült a Hydro Fehérvár AV19, ám a dudaszóig már nem sikerült közelebb kerülni az ellenfélhez.

A záró harmad elején ismét a hazaiak akarata érvényesült, Kornakkernek akadt több dolga az első percekben. Sarauer előtt adódott az első helyzet a másik oldalon, majd Reisz lőhetett közelről, a védést követően pedig támadónk Bauerrel került összetűzésbe, így négy a négy ellen ment tovább a játék. Ez csapatunknak kedvezett, Harty és Kuralt is közel járt a gólszerzéshez, teljes létszámnál azonban újra a hazaiak domináltak. Újabb lehetőséget kapott csapatunk a szépítésre, Doriont büntették a játékvezetők, Sarauer vétette észre magát a fórban, de végül maradt az 5-1. A játékrész második felében hiába töltött több időt együttesünk a bécsi kapu előtt, a hazaiak jó védekezésének köszönhetően kevés minőségi helyzetig jutottak Kógerék, ráadásul négy perccel a vége előtt Brenden Kichton indult meg a jobb oldalon és ki is lőtte a bal alsót (6-1). A végére is jutott kiállítás, Timmins palánk melletti ütközése után támadhatott újra előnyben a Capitals, de végül maradt az ötgólos különbség, a Vienna Capitals ismét otthon tartotta a pontokat. Javításra vasárnap lesz lehetőség, 17:30-kor a Znojmo érkezik az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokba.