Mac Carruth a kapusrangsor élén

  • 2018.04.24. 21:03
  • Fehérvárav19

Véget ért az Erste Bank Eishockey Liga idei kiírása, a liga pedig elkészítette a legjobbak rangsorát. Csapatunk kapusa, Mac Carruth a teljes szezon alapján 92,7 százalékos védési hatékonyságával a legjobb hálóőrnek bizonyult.

Előkelő társaságban bizonyult a legjobbnak az amerikai hálóőr, hiszen a képzeletbeli dobogó második fokán a bécsi Jean Philippe Lamoreux, harmadikon pedig a bajnokcsapat Bolzano kapusa, Pekka Tuokkola végzett (ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy a finn a rájátszásban szintúgy 92,7 százalékon védett). „Természetesen először is szeretnék gratulálni Tuokkolának a bajnoki címhez” – kezdte Carruth. „Mindig jó mérkőzéseket játszottunk a Bolzanóval. Emellett elismerés illeti az összes kapust a playoffban nyújtott teljesítményéhez, a bajnokságban idén mindenki kiváló számokat produkált.”

Hálóőrünk kitért arra is, minek köszönhető a jó védési hatékonyság: „Ha egy kapus jól véd, az nem csak neki, hanem a csapatnak is köszönhető, így szeretném megköszönni a csapattársaimnak, hogy blokkolták a lövéseket és keményen küzdöttek a kapu előtt. Nem mehetek el szó nélkül az edzőink mellett sem: mindig részletesen elemeztük a mérkőzéseket, ezáltal pedig a játékosok és én is fejlődhettem. Külön kiemelném Cam MacDonaldot, a kapusedzőnket, aki eszméletlen mennyiségű munkát fektetett a kapusokba idén.”

Mac Carruth már az év közben meghosszabbította szerződését a következő szezonra, jelenleg pedig otthonában készül a 2018/2019-es évadra, de kitért nyári terveire is: „Körülbelül öt hete készülök szárazon, vissza szeretném szerezni azt a izomtömeget, amit a szezon közben elvesztettem. Justin Roethlingshoefer, az erőnléti edzőm készített fel tavaly is, idén pedig Nick Kraussal is dolgozom, akivel speciális neurofiziológiai gyakorlatokat végzünk. Remélem, körülbelül egy hónap múlva újra jégen lehetek, amikor Cam visszatér Európából. Egyelőre nem terveztem sok programot a nyárra, egy biztos, a május 5-i Kentucky Derbyn ott leszek.”