Mac Carruth a Fehérvár AV19-ben

  • 2017.10.07. 15:04
  • Fehérvárav19

Mark Visentin távozása után az AHL-tapasztalattal rendelkező amerikai hálóőr lesz Rajna Miklós társa a 2017/2018-as szezonban.

Carruth az elmúlt három szezont a Rockfort IceHogs (AHL) és az Indy Fuel (ECHL) együtteseinél töltötte, legutóbbi szezonjában az amerikai második ligában 87,9 százalékkal védett. A hálóőrt 2010-ben draftolta a Chicago Blackhawks, miután a WHL-ben (a legnagyobb kanadai juniorliga) szereplő Portland Pirates gárdáját bajnoki címig vezette. „Csupa jó dolgot hallottam a ligáról, a csapatról és a szurkolókról” – mondta a 25 éves kapus a szerződés aláírását követően. „Jackson Hole-ból, Wyomingból származom, az ismerőseim közül pedig többen is jártak már Európában az amerikai síválogatott tagjaként, ők meséltek arról, milyen szép hely Magyarország. Emellett ismerem David Gilbertet a csapatból, korábban szobatársak is voltunk, és az első profi évemben is együtt játszottunk. Első európai évemben szeretnék maradandót alkotni, segíteni a csapatnak abban, hogy minél több győzelmet szerezzünk és megismerkedni azzal az életmóddal, amiről már olyan sokat hallottam.”

„Mac 188 centiméter magas, így a kapusok között is magasnak mondható” – mondta új igazolásunkról Cam MacDonald, a Fehérvár AV19 kapusedzője. „Carruth jól helyezkedik, jól képzett, gyorsan mozog, robbanékony és jók a reflexei. Fehérvárra a Providens Bruins AHL-táborából érkezik, igazolása előtt többször beszéltem vele, nagyon várja, hogy csatlakozhasson a gárdához.”

Mac Carruth a tervek szerint a jövő héten érkezik Székesfehérvárra.